Rakočević: Struka predlaže totalno zatvaranje, Vlada najavljuje otvaranje

"Čuli smo od predstavnika Ministarstva zdravlja da se zdravstvene mjere donose uz isključivi "amin" Ministarstva ekonomije i finansija", rekao je član Glavnog odbora Socijaldemokrata

9122 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Marko Rakočević, Foto: SD
Marko Rakočević, Foto: SD

Struka predlaže totalno zatvaranje, Vlada najavljuje otvaranje, saopštio je član Glavnog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočević.

On je poručio, kako se navodi u saopštenju, da smo, kako je rekao, "jutros čuli od sekretara Ministarstva zdravlja da oni i Institut za javno zdravlje zagovaraju totalni lokdaun", a da, kaže Rakočević, "bukvalno paralelno gostuje predstavnik Ministarstva prosvjete, koji kaže da se sve škole otvaraju vjerovatno naredne nedjelje zbog „trenda broja oboljelih ovih dana“."

"Ne znamo na kakve pozitivne trendove misli predstavnik Ministarstva prosvjete, a očigledno ne zna ni sekretar Ministarstva zdravlja", rekao je Rakočević.

On je dodao i da "ovakvi ispadi samo govore o potpunoj nekoordinaciji nadležnih, zatim o mjerama koje se očigledno uopšte ne donose na osnovu preporuka struke, te novom zbunjivanju javnosti lošom javnom komunikacijom."

"Dodatno, čuli smo od predstavnika Ministarstva zdravlja da se zdravstvene mjere donose uz isključivi "amin" Ministarstva ekonomije i finansija. Da prevedemo: ministri iz sfere ekonomije daju konačnu riječ o javnom zdravlju, umjesto da u njoj samo učestvuju. Sve u svemu, nastavlja se sa starom praksom koja je Crnu Goru dovela do očajnog epidemiološkog stanja", rekao je Rakočević.

Bonus video: