DPS: Krivokapić i Bečić pokazali nedoraslost

Iz DPS-a su kazali da je propuštena prilika da svi zajedno, bez obzira na političke i druge razlike, "odamo poštu našim sugrađanima, stradalim od ovog nepoznatog izazova s kojim je suočen cijeli svijet"

9778 pregleda 40 reakcija 43 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, koji se zaklinju u evropski put Crne Gore, pokazuju na konkretnim, vrlo osjetljivim pitanjima nedoraslost za djelovanje po evropskim pravilima u uslovima kohabitacije, ni kad se radi o tako osjetljivim pitanjima kao što je zajedničko odavanje pomena svojim sugrađanima, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Smatraju da je neshvatljiva odluka Krivokapića i Bečića da ne podrže inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se na teritoriji cijele države proglasi Dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa.

Podsjećaju da je juče, godinu dana otkako je preminuo prvi kovid pacijent, Dan žalosti proglašen u najvećem broju opština, te da je inicijativu podržao i predsjednik Milo Đukanović.

"Sedamnaest lokalnih uprava, kao i drugi subjekti, podržali su inicijativu i sugestiju za taj čin u znak sjećanja na 1.200 naših sugrađana koji su izgubili život od koronavirusa tokom minule godine. Zastave na pola koplja bile su na zgradi Predsjednika, dok se Klinički centar odlučio na sedmodnevnu žalost. Iako je inicijativa Zekovića bila upućena na adrese tri predsjednika, izostale su reakcije premijera Krivokapića i predsjednika Skupštine Bečića. Predsjednik Crne Gore je do posljednjeg dana čekao da odluku o proglašenju dana žalosti donese Vlada, u čijoj je to ingerenciji, a onda uoči godišnjice, i javno izrazio očekivanje za to", navode iz DPS-a.

Povezani članci

22. Mart 2021.

Dan žalosti u većini opština

Neshvatljivo je, kako su kazali, da je propuštena prilika da svi zajedno, bez obzira na političke i druge razlike, "odamo poštu našim sugrađanima, stradalim od ovog nepoznatog izazova s kojim je suočen cijeli svijet".

"Neshvatljivo je da na čelu tako važnih institucija nije bilo političke spremnosti, da se makar u takvim situacijama donosioci odluka uzdignu iznad dnevnopolitičkog nadgornjavanja i interesa. Posebno čudi da predsjednik Parlamenta nije i na djelu pokazao da istinski poštuje slogan svoje partije, koji apeluje na prevazilaženje podjela. Pojedini to tumače kao rezultat približavanja Demokrata Krivokapiću na nikšićkim izborima, što u krajnjem može uzdrmati lidersku poziciju Bečića u tom bloku", naveli su iz DPS-a.

Bonus video: