optužili ih da su lažirali podatke o broju inficiranih

Demokrate: DPS prikuplja jeftine poene preko nesreće građana

Iz Demokrata su kazali da DPS, iako je dugo godina bio na vlasti, očigledno nije naučio "ništa osim kako se širi mržnja i pljačka država"

11280 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Današnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) jedno je od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. 

Optužili su DPS da su se "igrali sa zdravljem građana" i lažirali podatke o broju inficiranih, kako bi "prikrili katastrofalnu politiku" u oblasti zdravstvene zaštite u uslovima pandemije.

Iz DPS-a su ranije danas rekli da je neshvatljiva odluka premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića da ne podrže inicijativu da se na teritoriji cijele države proglasi Dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa.

Iz Demokrata ističu da predsjednik parlamenta ne može proglašavati Dan žalosti, već da je to isključivo u nadležnosti Vlade, a da se zastava, po zakonu, ističe na pola koplja “u dane žalosti koje odredi Vlada".

Povezani članci

23. Mart 2021.

DPS: Krivokapić i Bečić pokazali nedoraslost

"Politički lešinari iz DPS-a koji svaku priliku pokušavaju iskoristiti zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, ovog puta to, nažalost, čine na nesreću naših sugrađana koji su usled pandemije ostali bez svojih najdražih. Jedan od najboljih primjera takvog ponašanja jeste i krajnje licemjerna izjava Sanje Damjanović, koja je, uzgred rečeno, za jedan banket plaćala 50.000 eura, a koja je optužila ministarku zdravlja da je samim tim što je primila vakcinu nekom uskratila život, ali se nije osvrnula na to što je Vlada u kojoj je participirala potpuno zanemarila pregovore za nabavku vakcina kada je DPS izgubio vlast", navode iz Demokrata.

Kazali su da DPS, iako je dugo godina bio na vlasti, očigledno nije naučio "ništa osim kako se širi mržnja i pljačka država". 

"Pa tako ne zna da predsjednik Skupštine Crne Gore ne može proglašavati Dan žalosti već je to isključivo u nadležnosti Vlade Crne Gore, pa je tako u Zakonu o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore propisano da 'u dane žalosti, koje odredi Vlada, Zastava se ističe na pola koplja'. Međutim, to neznanje ih je svelo na obične političke marginalce kojima je jedino preostalo da se bave manipulacijama neuspješno pokušavajući da diskredituju druge, kršeći zakone sopstvene države", dodaju iz Demokrata.

To se, kako su kazali, znalo i prije današnjeg saopštenja DPS-a.

"Samo nijesmo htjeli reagovati, jer, za razliku od vas, mi nijesmo politički lešinari, koji pokušavaju jeftinim i mizernim političkim trikovima zadobijati jeftine političke poene. Ovo je, takođe, jedno od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati. Međutim, to ne čudi od onih koji su se igrali sa zdravljem građana i lažirali broj inficiranih, kako bi prikrili katastrofalnu politiku u oblasti zdravstvene zaštite u uslovima pandemije. To potvrđuju otkriveni dopisi bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje u kome je naređeno da se ne testira preko 10 lica. Takođe, podsjećamo i na slučaj koji je ministarka zdravlja razobličila sa dokazima o tome kako je jedan funkcioner DPS-a vani izvodio drugog koji je bio inficiran", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas