SNP o bombardovanju SRJ: Jedna od najtamnijih mrlja na obrazu NATO

"Postoje istorijski događaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a ovaj, od prije 22 godine, pamtićemo po zlu", saopštili su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore

2439 pregleda 13 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Taj 24. mart 1999. godine nikada nećemo zaboraviti, uz nadu da se nikada i nikome neće ponoviti, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP).

"Na današnji dan, prije 22 godine, avioni NATO pakta bombardovali su, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu domovinu SR Jugoslaviju", piše u saopštenju SNP-a.

Kako su saopštili, postoje istorijski događaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a ovaj, navode, od prije 22 godine, "pamtićemo po zlu".

"Bilo je to 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja. Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca", saopšteno je iz SNP-a.

Oni su dodali i da je, kako kažu, ovo bila jedna od najtamnijih mrlja na obrazu NATO alijanse.

"Svjetski moćnici su bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja jedne suverene zemlje", navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, Socijalistička narodna partija Crne Gore ima moralnu obavezu da se sa dubokim pijetetom sjeća žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i djece.

"Da se nikad ne zaboravi", zaključili su iz SNP-a.

Bonus video: