Božović: Strah ušao pod kožu onima koji su tri decenije u državnim kompanijama gradili svoja mala carstva

Božović dodao Noveljić, dosadašnji izvršni direktor, član GO DPS-a, i da postoji još kadrova koji pokrivaju i po dvije pozicije unutar sistema EPCG, te da je ASK utvrdila da je Đoko Krivokapić kršio zakon o sprečavanju korupcije i nezakonito prihodovao

16490 pregleda 410 reakcija 21 komentar(a)
Aleksandar Božović, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksandar Božović, Foto: Demokratska Crna Gora

Pokušaji javnog linča kolege Nikole Rovčanina od strane radikalnih struktura parlamentarne opozicije, a u cilju degradiranja njegove ličnosti, kao i činjenice da je funkcioner Demokratske Crne Gore, potpuno su razbijeni u sudaru sa bedemom istine i pravde koja je na strani poštene, časne i pomirene Crne Gore, rekao je Aleksandar Božović, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

On je reagovao na navode člana DPS-a Andrije Klikovca koji je kazao da se intenzivno nastavlja sa nezakonitom podjelom funkcija po dubini, a da je najnoviji slučaj imenovanje Nikole Rovčanina za izvršnog direktora Elektoprivrede Crne Gore (EPCG).

Božović je ocijenio da je očigledno da je strah ušao pod kožu onima koji su tri decenije u državnim kompanijama gradili svoja mala carstva i iz takvog sistema instalirali nedodirljive i moćne.

"I mi i vi i svi građani Crne Gore znamo da je oko Elektroprivrede bila podignuta strujna ograda za sve koji nisu bili bliski DPS-u. Vi ste posljednji koji možete da pričate o partijskom zapošljavanju i stručnosti, jer ste bezobzirno zloupotrebljavali položaje za istu stvar za koju, paradokslano, optužujete novu parlamentarnu većinu. Vaš donator, Đoko Krivokapić je tri godine obavljao dvije funkcije istovremeno i bio plaćen za obije. Pokrivao je mjesto predsjednika Odbora direktora EPCG-a dok je, paralelno, po osnovu članstva u Odboru direktora Prve banke ostvario 33.000 eura", kazao je Božović.

On je dodao da je Igor Noveljić, dosadašnji izvršni direktor, član GO DPS-a, i da postoji još kadrova koji pokrivaju i po dvije pozicije unutar sistema EPCG.

Božović ističe da je Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila da je Đoko Krivokapić kršio zakon o sprečavanju korupcije i nezakonito prihodovao.

"A nadležni organi tek treba da utvrde i to kako je Krivokapić upravnu zgradu Boksita podveo pod hipoteku Prve banke radi uzimanja bespotrebnog kredita. Nijesmo primijetili da ste se bunili protiv bilo čega od nabrojanog. A bunite se sada kada časni i ničim kompromitovani ljudi dolaze na iste pozicije. Osim toga o partijskom osvajanju EPCG pod vašom upravom dovoljno govori i to što je predsjednik odbora direktora EPCG član odbora direktora Prve banke. Na kraju, želimo da istaknemo da je politika nove parlamentarne većine, što se zapošljavanja tiče, isključivo zasnovana na kompetentnosti, znanju, čistim rukama i volji da se radi u interesu građana, što će novo rukovodstvo EPCG-a i dokazati."

Božović je na kraju poručio Klikovcu da ne brine za evropski put Crne Gore, jer on nije u opasnosti od 30. avgusta, te da neće skretati, "već idemo pravo svom snagom tamo gdje i pripadamo."

Bonus video: