Danilovgrad: Totalitarni mrak i Dan oslobođenja

Mladi opozicionari ćutanjem i čitanjem knjige “Sloboda”, protestovali su zbog odluke da im uskrati pravo na riječ
202 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2017. 12:20h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je prekjuče da predsednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović treba da odgovori zbog čega predstavnicima danilovgradske opozicije nije dozovoljeno da govore na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana Opštine.

To je rekao prolazeći pored predstavnika mladih DNP i URA, koji su održali performans ispred zgrade u kojoj se održala svečana sjednica.

“Pozdravite sve mlade gdje god da pripadaju. Predsjednika opštine to pitajte, ja nemam veze sa protokolom”, odgovorio je “Vijestima” Vujanović, zamoljen da prokomentariše odluku Miodraga Đurovica - šefa lokalnog parlamenta.

Mladi opozicionari ćutanjem i čitanjem knjige “Sloboda”, protestovali su zbog odluke da im uskrati pravo na riječ.

Predsjednik danilovgradskog odbora DNP-a Dragan Bojović kazao je da su mladi preformans organizovali revoltirani činjenicom da DPS svojata praznik kakav je Dan oslobođenja, iako ta partija i “Danilovgrad i Crnu Goru uvlači u totalitarni mrak”...

“Htjeli su da pokažu da im se ukida sloboda. Rukovodstvo DPS-a nema nikakve veze sa pojmovima kao sto su sloboda, pravda, istina”, kazao je Bojović.

Na proslavi Dana oslobođenja Danilovgrada, predsjednik Opštine Branislav Đuranović pohvalio se postignutim rezultatima i najavio nove milonske investicije.

“Stvaramo uslove za mlade generacije da se pokažu i dokažu... Osvrnuću se na projekte koje planiramo da završimo - bulevar od Danilovgrada do Podgorice vrijedan preko 20 miliona eura, projektovanje i početak rekonstrukcije puta Danilovgrad - Čevo - Cetinje, rekonstrukciju dionice od KP Doma dužine šest i po kilometara, izgradnju pomoćnog stadiona FK 'Iskra', adaptaciju objekta Crvenog krsta, vrijednu 96.000 eura. Nastavak saradnje sa EU kroz podršku za IPA projekte, a u toku je odabir izvođača za izgradnju kolektora i kanalizicione mreže, vrijednosti 3,9 miliona, kao i rekonstrukciju gradskog mosta, vrijednosti 1,1 milona eura”, rekao je Đuranović.

Dodao je da će nastaviti sa unapređivanjem putne infrastrukture, razvojem vodovodne mreže sa podrškom poljoprivrednim proizvođačima, sportskim kolektivima, školama, najboljim studentima i đacima, djeci sa posebnim potrebama, starim i iznemoglima, onima koji su u stanju socijalne potrebe i civilnom sektoru.

Bolje bi prošli da nijesu bojktovali

Vujanović je nazvao dobrom odluku Demokratskog fronta - da se vrate u parlament.

“Dobra je odluka DF-a da se vrate u parlament, da su bili tamo vjerovatno bi bolje prošli na prethodnim lokalnim izborima. Vjeruje da će njihovo učešće u parlamentu biti od koristi našem društvu”, rekao je Vujanović.

Kazao je da je pravi izbor za njegovog nasljednika Milo Đukanović, aktuelni predsednik DPS-a.

“Crna Gora svoje vrijednosti i dalje treba da brani, jer one nisu definitivno zaštićene. Milo Đukanović je garant odbrane vrijednosti Crne Gore i smatram da on treba da se prihvati nove duznosti”, kazao je Vujanović.

Galerija

Bonus video: