Albanska alternativa: Nismo razgovarali o formiranju vlasti u Tuzima

Političko opredjeljenje Albanske alternative, kako ističu, nije bila samo realizacija projekta Opštine Tuzi, već i to da ta stranka njom i upravlja
77 pregleda 0 komentar(a)
Albanska alternativa, Foto: Albanska Alternativa
Albanska alternativa, Foto: Albanska Alternativa
Ažurirano: 09.12.2017. 12:28h

Albanska alternativa (AA) izrazila je, kako su kazali, duboko ogorčenje zbog nepoštovanja sporazuma o saradnji između nacionalnih subjekata, podsjećajući da su u toj partiji, kako ističu, taj sporazum smatrali svetinjom, kao i da su više puta javno pozivali na njegovo poštovanje.

Nažalost, dodaju, to se nije dogodilo, a javnost će, rekli su, znati da vrjednuje i da svoj konačan sud o aktivnostima i stavovima onih koji se istog nisu pridržavali.

"Mi se tokom predizborne kampanje, ali ni sada, nakon okončanja izbora, nismo, niti ćemo se baviti nacionalnim političkim subjektima, ali zabrinjava činjenica da neki, takozvani albanski političari, uporno obmanjuju i miješaju bez argumenata albansku diplomatiju, te u veoma kratkom vremenskom vremenu uspijevaju da sami sebe demantuju, pokušavajući, pritom, da na nas svale krivicu, za sve, pa čak i za svoj nedavni razočaravajući izborni rezultat," rekli su iz Albanske alternative.

Iako su u toj partiji, kako su kazali, očekivanja od ovih izbora bila znatno veća, izborni rezultat je, smatraju, potvrdio da je Albanska alternativa najjači albanski nacionalni subjekt u Malesiji.

"Naš program, naša lista i naše ideje su podržane od velikog broja birača Albanaca," rekli su iz AA.

Kako napominju, ta partija do sada nije razgovala ni sa kim u vezi učešća u budućoj vlasti u Tuzima.

"U posljednje vrijeme u medijima, naročito onim koji naginju vladajućoj političkoj strukturi, govori se o našem učešću u budućoj opštinskoj vlasti. Koristimo priliku da upoznamo sve naše birače, ali i širu javnost, da AA do ovog trenutka nije razgovarala ni sa kim u vezi ovog pitanja. Usljed činjenice da Sporazum nije ispoštovan, Predsjedništvo AA je odlučilo da izradi političku Platformu na osnovu koje će preduzimati dalje političke aktivnosti, i to ne samo u Malesiji, već i za buduće izbore koji nas očekuju naredne godine u Crnoj Gori," ističu iz AA.

Albanska alternativa, kako su kazali, izražava punu spremnost da preuzme odgovornost za veoma važne procese, kao što su određivanje teritorije, podjela imovine sa Glavnim gradom i druga pitanja.

Političko opredjeljenje Albanske alternative, kako ističu, nije bila samo realizacija projekta Opštine Tuzi, već i to da ta stranka njom i upravlja.

"Kao politički subjekt, mi smo otvoreni za razgovore, ali isključivo kao partneri, u skladu sa našom političkom snagom. Ukoliko je DPS već dogovorio koaliciju sa „starim partnerima“ – koje nazivaju tradicionalnim iz više aspekata, neka im je sa srećom, ali AA ni pod kojim uslovima neće pristati da bude dio drugorazrednih aranžmana. Ma kako se okončali pregovori o formiranju vlasti u Tuzima, mi imamo dugoročnu strategiju djelovanja, koja će se, dakako, ogledati i u našim aktivnostima i utvrđivanju pozicija za sljedeće predsjedničke izbore, ali i lokalne izbore za Glavni grad Podgoricu," zaključuju iz Albanske alternative.

Bonus video: