Bogdanović: Leposavića nećemo smjenjivati sa DPS, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine

Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne smije dovesti do pada Vlade"

103280 pregleda 1079 reakcija 168 komentar(a)
Boris Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Boris Bogdanović, Foto: Savo Prelević

Demokratska Crna Gora poručila je da neće smjenjivati ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zajedno sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine.

Premijer Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smjene Leposavića.

"Ministar Leposavić je napravio veliku grešku svojom izjavom o Srebrenici, zato što nije jasno saopštio u odgovoru na poslaničko pitanje da se saglasno presudi međunarodnog suda pravde u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost. Dakle, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod kako se to želi spočitati i inputirati", navodi se u saopštenju koje potpisuje poslanik Demokrata Boris Bogdanović.

Dodao je da neće braniti ministra od nesporne greške, "niti ćemo ga smjenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine".

"U konačnom, još nije ni prošlo traženih 200 dana za malo cjelovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara. Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebao bi znati da niti jedan pojedinac ne smije biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje građana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine. Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne smije dovesti do pada Vlade. To bi bila pogubna greška. Niti jedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana Crne Gore. I svaka žrtva je toga vrijedna", istakao je Bogdanović.

Povezani članci

05. April 2021.

Krivokapić pokreće postupak za smjenu Leposavića

Navodi i da je "sramno koliko nas jedna strana već šest godina optužuje za izdaju i antisrpstvo".

"A mi punih šest godina čuvamo izbornu volju građana Crne Gore u svim opštinama u kojima smo pobjeđivali i ljude svih vjera i nacija. Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina ma koje vjere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: