"precijenio svoju misionarsku ulogu"

Pribilović: Krivokapić bi krivicu da prebaci na DPS

“U pokušaju da opravda sebe zbog nečega što je bilo neizbježno, Krivokapić bi otrcanom pričom o kriminalu, krivicu da svali na DPS, koji im kako tvrdi "nameće igru", nadajuću se da će mržnja prema našoj partiji utišati galamu pod njegovim prozorima”, kaže se reagovanju

5574 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Pribilović, Foto: Screenshot
Pribilović, Foto: Screenshot

Premijer Zdravko Krivokapić, u pokušaju da se opravda zbog nečega što je bilo neizbježno, pričom o kriminalu želi da prebaci krivicu na Demokratsku partiju socijalista (DPS), kazala je poslanica te partije Suzana Pribilović.

Ona je rekla da je pismo Krivokapića nesvakidašnja pojava u političkom životu Crne Gore.

“Namijenjeno izgleda samo dijelu pravoslavnih vjernika u kojem, uz neuobičajenu dozu patetike, želi da se opravda zato što je inicirao smjenu jednog ministra u vladi čiji je predsjednik”, navela je Pribilović.

Prema njenim riječima, neupućen čitalac lako bi mogao steći utisak da je autor “neki srednjovjekovni mjesni pop”, a ne premijer multikonfesionalne, građanske države u Evropi u 21. vijeku.

“U pokušaju da opravda sebe zbog nečega što je bilo neizbježno, Krivokapić bi otrcanom pričom o kriminalu, krivicu da svali na DPS, koji im kako tvrdi "nameće igru", nadajuću se da će mržnja prema našoj partiji utišati galamu pod njegovim prozorima”, kaže se reagovanju.

Pribilović je rekla da se “Krivokapić izjadao da je to sve zbog sporazuma koji su potpisali, a bili su "30 godina taoci nakaradne politike"”.

Taj sporazum je, kako je kazala, istinsko priznanje DPS-u, jer u potpunosti afirmiše istorijska ostvarenja i strateške ciljeve njihove politike.

“Šta drugo očekivati od nekoga ko je navikao da svih proteklih godina ljubi ruke i kovčege onih koji su sijali mržnju prema bošnjačkom narodu u Bosni i Hercegovini i podržavali zločince koji stoje iza genocida”, navela je Pribilović.

Ona je rekla da u bezobzirnom pokušaju da bolnim vapajem opravda sebe kod dijela birača jedne nacionalnosti i vjeroispovijesti, Krivokapiću nije palo na pamet ni da se osvrne na to kakvu je “nacionalističku, prezira vrijednu poruku poslao taj njegov ministar”.

“A i kako bi kada su ga na reagovanje primorali njegovi litijaši koji su juče razapinjali transparente sa kojih je primitivno negiran genocid u Srebrenici?! Zato se itekako čuvao da pomene riječ “genocid“, već je to za njega "pitanje Srebrenice"”, kazala je Pribilović.

Ona je navela da izgleda da Krivokapić istinski vjeruje da dalje vidi od većine građana.

“Ako bi to bilo tačno, ova naša zemlja bi bila u katastrofalnom problemu. Biće ipak da je Krivokapić malo precijenio svoju misionarsku ulogu na funkciji koju trenutno obavlja”, rekla je Pribilović.