ura i bokeški forum potpisali memorandum o saradnji

Petković: Glas za građansku i slobodnu CG u kojoj nećemo gledati kako se ko krsti, klanja ili moli je glas razuma

Predsjednik hercegnovskog odbora GP URA, Nikola Radman, kazao je da je njihov cilj da objedine sve zdrave i progresivne snage, i da zato na izbore izlaze sa platformom Crno na bijelo

12572 pregleda 376 reakcija 32 komentar(a)
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Građanski pokret URA
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret (GP) URA i Bokeški forum potpisali su danas memorandum o saradnji za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom, koji će biti održani 9. maja.

Predsjednik hercegnovskog odbora GP URA, Nikola Radman, kazao je da je njihov cilj da objedine sve zdrave i progresivne snage, i da zato na izbore izlaze sa platformom Crno na bijelo.

Povezani članci

07. April 2021.

URA i Bokeški forum u koaliciji u Herceg Novom

U prethodne dvije decenije na političkoj sceni u Herceg Novom, kako je naveo, vladala je jedna vrsta političkog tumaranja koja ni građanima Herceg Novog, ni Crne Gore nije donijela dovoljan prosperitet.

“Hercegnovski odbor URA-e, Bokeški forum, ali i ostale članice naše koalicije, koje ćemo predstaviti u narednih nekoliko dana, zaslužuju da se pojave na izborima u Herceg Novom i da daju novu snagu i osvježenje”, rekao je Radman na konferenciji za novinare.

Predsjednik podružnice Bokeškog foruma, Martin Bilafer, ocijenio je da su ključni razlog ulaska u koaliciju sa platformom Crno na bijelo brojne sličnosti u političkim idejama i ciljevima.

“Nadamo se da će građani to i prepoznati”, naveo je Bilafer.

Potpredsjednik GP URA Miloš Konatar istakao je da je potpisivanje memoranduma sa Bokeškim forumom samo prvi korak uspješne i dugoročne saradnje, na dobrobit građana Herceg Novog i Crne Gore.

Kako je rekao, u Herceg Novom platforma Crno na bijelo nastavlja svoj put i nije slučajno što su danas potpisali memorandum sa Bokeškim forumom.

“U narednim danima očekujemo još građanskih inicijativa i nezavisnih intelektualaca koji će pristupiti platformi Crno na bijelo. URA, Bokeški forum i platforma Crno na bijelo predstavljaju autentičnu, hercegnovsku i bokešku, crnogorosku i evropsku, građansku i ekološku priču“, kazao je Konatar.

Predsjednik Bokeškog foruma Andrija Petković rekao je da se tim koji pobjeđuje ne mijenja.

On je kazao da je na parlamentarnim izborima 30. avgusta platforma Crno na bijelo, u okviru koje je i Bokeški forum, ostvarila sjajan rezultat zahvaljujući podršci GP URA.

“Svaki glas za građansku i slobodnu Crnu Goru, u kojoj nećemo gledati kako se ko krsti, klanja ili moli je glas razuma. Zato smo dio ove koalicije“, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, u Boki se jednako raduju zvonu sa Svetog Tripuna i zvonu sa Svetoga Nikole.

“Tako će biti i dalje. Ne priznajemo politiku nepotizma, politikanstva i partijskog zapošljavanja. Samo zajedno, samo kada smo jedno, kao Hrvati, Srbi, Crnogorci, kao Albanci, možemo biti jaki kao Bokelji“, zaključio je Petković.