razgovarao sa vujičićem

Lekić: Odbor otvoren za inicijative čiji je cilj unaprjeđenje položaja Crnogoraca na Kosovu

Lekić je istakao neophodnost preispitivanja učinjenog u okviru politika i strategija u oblasti saradnje sa dijasporom – iseljenicima

4835 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike otvoren je za sve inicijative koje imaju za cilj unaprjeđenje položaja crnogorske dijaspore na Kosovu i rješavanje gorućih pitanja, kazao je predsjednik tog skupštinskog tijela Miodrag Lekić tokom sastanka sa predsjednikom Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodanom M. Vujičićem.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz parlamenta, razgovarano o trenutnom položaju crnogorske zajednice na Kosovu i ciljevima Udruženja i Unije Crnogoraca, koji su prevashodno usmjereni ka jačanju kulturnih i svih drugih veza sa matičnom državom Crnom Gorom.

Vujičić je informisao Lekića o sprovedenim aktivnostima i učinjenom u prethodnom periodu, te predočio probleme sa kojima se zajednica suočava, prije svega ističući potrebu rješavanja ustavno-pravnog položaj crnogorske zajednice na Kosovu i konkretnijeg djelovanja institucija Crne Gore na tom planu.

Lekić je, kako je saopšteno, kazao da će Odbor kroz svoje djelovanje inicirati razgovore sa nadležnom Upravom za dijasporu i Ministarstvom vanjskih poslova te otvarati teme od značaja za Crnogorce na Kosovu, ističući neophodnost preispitivanja učinjenog u okviru politika i strategija u oblasti saradnje sa dijasporom – iseljenicima.