Rakočević: Spajić i Leposavić da kažu imaju li dvojno prebivalište

“Ako to ne učine, jasno je da ova Vlada ne samo da otvoreno krši Ustav i zakone, već i otvoreno primjenjuje dvostruke aršine"

4797 pregleda 35 reakcija 36 komentar(a)
Rakočević, Foto: SD
Rakočević, Foto: SD

Socijaldemokrate (SD) su pozvale ministre pravde, ljudskih i manjinskih prava i finansija i socijalnog staranja, Vladimira Leposavića i Milojka Spajića, da demantuju navode da imaju dvojno prebivalište, ukoliko su netačni.

Jedan od osnivača organizacije KOD Srđan Perić kazao je u četvrtak da Leposavić i Spajić imaju dvojno prebivalište, i pozvao Vladu da, ako je krenula u čišćenje biračkog spiska, prvo izbriše svoje ministre sa dvojnim prebivalištem.

Član Glavnog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočević kazao je da bi, ukoliko je tačno da Leposavić i Spajić imaju dvojno prebivalište, to bilo u direktnoj suprotnosti sa propisima, ali i namjerom Vlade da očisti birački spisak.

On je pozvao ministre da odmah demantuju takve navode, ukoliko su neistiniti.

“Ako to ne učine, jasno je da ova Vlada ne samo da otvoreno krši Ustav i zakone, već i otvoreno primjenjuje dvostruke aršine: dok građanima prijeti brisanjima iz biračkog spiska, u njoj sjede ljudi sa dvojnim prebivalištem”, rekao je Rakočević.

Kako je dodao, ti navodi, ukoliko su tačni, dovoljno govore o dobrim namjerama sa kojima se krenulo u uređivanje biračkih spiskova.

"Krenuti u tako osjetljivo pitanje sa zadnjim namjerama, i pritom u svojim redovima imati one koji ne poštuju propise i državu Crnu Goru, vrhunac je licemjerstva", naveo je Rakočević.

Prema njegovim riječima, za malu Crnu Goru svako netransparentno "prebiranje" po biračkim spiskovima može imati presudan značaj i promijeniti izbornu volju.

"Posebno kad se to planira provući podzakonskim aktima i bez šire rasprave. Zato, Vlada neka sa čišćenjima krene od sebe, a sa građanima samo polako i bez zadnjih namjera", poručio je Rakočević.

Bonus video: