DPS: Podnijećemo inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa propisom

"Smatramo da je licemjerno da Vlada u čijem su sastavu osobe koje imaju pravo glasa u dvije države, suprotno zakonu, donose odluke kojima se uskraćuju glasačka prava pojedinim državljanima Crne Gore"

13553 pregleda 57 reakcija 58 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Povodom informacija da najmanje dva ministra u Vladi Zdravka Krivokapića, Milojko Spajić i Vladimir Leposavić, imaju dva prebivališta, u Srbiji i u Crnoj Gori, a imajući u vidu ranija saznanja da su pojedini visoko stranački funkcioneri iz bivše opozicije a sadašnje vlasti, nakon 2006. godine stekli državljanstvo druge države, i suprotno zakonu zadržali i crnogorsko, kao i informacije koje su se pojavile u javnosti, da neki ministri imaju glasačko pravo i u Srbiji, podnijećemo inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa pozitivnim propisom naše države, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Smatramo da je licemjerno da Vlada u čijem su sastavu osobe koje imaju pravo glasa u dvije države, suprotno zakonu, donose odluke kojima se uskraćuju glasačka prava pojedinim državljanima Crne Gore", navodi se u nepotpisanom saopštenju DPS.

Jedan od osnivača organizacije KOD Srđan Perić kazao je u emisiji "Načisto na TV Vijesti da dva ministra iz sadašnje Vlade imaju dvojno prebivalište.

Perić je utada rekao da se radi o ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposaviću i ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću.

Bonus video: