Prava Crna Gora: Bezbjednosna situacija narušena djelovanjem radikalizovanih elemenata bivšeg režima

"Raduje činjenica da građani, bez obzira na političko opredeljenje, prepoznaju suštinsku namjeru učesnika i pokrovitelja ovih skupova, te da je njihova posjećenost izuzetno slaba"

8859 pregleda 22 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori narušena je djelovanjem radikalizovanih elemenata bivšeg režima, koji uz svesrdnu pomoć najveće opozicione partije, nastoje da među građane unesu nesigurnost, nered i mržnju, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Prave Crne Gore.

"Raduje činjenica da građani, bez obzira na političko opredeljenje, prepoznaju suštinsku namjeru učesnika i pokrovitelja ovih skupova, te da je njihova posjećenost izuzetno slaba. Ipak, poruke koje sa njih stižu, izkazane kroz promociju najotrovnijih ideologija koje je čovječanstvo zapamtilo, spremnost za upotrebu sile čemu smo svjedočili prethodnih dana, izazivaju zabrinutost kod svakog građanina Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo Prave pozvalo je državne organe da odlučno djeluju.

"Jer se u konkretnom slučaju ne radi o slobodi okupljanja, na šta bi svako imao pravo, već o ciljanom i smišljenom izazivanju incidenata i protiv-ustavnom destabilizovanju društva i države", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo Prave podržalo je odluku lidera Partije i poslanika u Skupštini Marka Milačića da, u slučaju da se predlog za razrešenje ministara pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića nađe na dnevnom redu Skupštine glasa protiv ovog predloga.

U Herceg Novom su otvorene i kancelarije izbornog štaba Prave Crne Gore.

Lokalni izbori u Herceg Novom zakazani su za 9. maj.

Bonus video: