DPS Kolašin: Aktuelna vlast uništava vrijednosti koje grad čine lijepim

Prema njihovim riječima, “i ove zime tužna je slika fontane , objekta koji je oplemenio glavni gradski trg i prostora oko nje, okovane snijegom i ledom dok čeka urušavanje”
114 pregleda 11 komentar(a)
Kolašin fontana, Foto: DPS
Kolašin fontana, Foto: DPS
Ažurirano: 07.12.2017. 13:08h

Aktuelna kolašinska vlast uništava vrijednosti, koje grad čine ljepštim i atraktivnijim, tvrde u Opštinskom odboru (OO) Demokratske partije socijalista (DPS). Primjer za to je, kako kažu, i gradska fontana, “objekata, koji je napušten i zaboravljen od nadležnih”.

“Gradskoj vlasti očigledno postaje jasno da su joj dani odbrojani , da je odlazeća, pa je riješila da od svih vrijednosti grada koje ga čine ljepšim i atraktivnijim uradi ono što joj jedino polazi za rukom, da ih uništi. To je slučaj i sa gradskom fontanom, koja nakon rekonstrukcije centralne gradske zone, postaje njegova prepoznatljivost i omiljeno mjesto okupljanja kako građana tako i turista. Građena da dugi niz godina krasi centar grada, građena za buduće generacije, teško da će preživjeti nemar aktuelne vlasti i njenu nesposobnost da otkloni i najmanji kvar na sistemu za cirkulaciju vode. Usljed toga je je prošle godine došlo do zamrzavanja vode i pucanja zidova fontane .” – piše u saopštenju OO DPS.

Prema njihovim riječima, “i ove zime tužna je slika fontane , objekta koji je oplemenio glavni gradski trg i prostora oko nje, okovane snijegom i ledom dok čeka urušavanje”. To je, tvrde u DPS, “najbolja opomena Kolašincima na sve nevolje koje im lokalna vlast donosi”. Iz te stranke zaključuju da će Kolašinu nakon narednih lokalnih izbora biti potreban štab za vanredne situacije.

“To sve imajući u vidu sav pogubni karakter vršenja vlasti od strane Socijaldemokratske partije (SDP) i njenih satelita Demokratskog fronta (DF) Socijalističke narodne partije (SNP) , Demokrata i Demosa po komplentnu gradsku infrastrukturu. Na narednim lokalnim izborima građani će ih grubo kazniti. Kolašinu će, umjesto formiranja nove vlasti , biti urgentnije formiranje štaba za vanredne situacije. koji bi ublažio štetne posledice četvorogodišnje elementarne nepogode koja je zadesila naš grad", zaključuju iz kolašinske DPS.

Bonus video: