Joković: Koalicioni partneri i Krivokapić da odustanu od nesuglasica, u prljavoj igri podjela ne smijemo biti akteri

"To naši birači nijesu željeli. Više nego ikada potrebno je da jačamo povjerenje i zajedništvo. Ne postoji Vlada koje može funkcionisati bez većine, kao što ni većina nema smisla bez direktne i otvorene podrške Vlade", rekao je Joković

14176 pregleda 47 reakcija 48 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković pozvao je sve koalicione partnere i premijera Zdravka Krivokapića da odustanu od polemika, teških riječi, rasprava u medijima i nepotrebnih nesuglasica.

Joković je kazao da poslednja dešavanja na političkoj sceni Crne Gore dodatno tjeraju na odgovornost pred građanima i poručio da uvijek moraju imati na umu činjenicu da su 30. avgusta dobili šansu, koju nemaju prava da prokockaju.

"To naši birači nijesu željeli. Više nego ikada potrebno je da jačamo povjerenje i zajedništvo. Ne postoji Vlada koje može funkcionisati bez većine, kao što ni većina nema smisla bez direktne i otvorene podrške Vlade. Demokratska partija socijalista želi nestabilnost i haos. U toj prljavoj igri podjela ne smijemo biti akteri. Zarekli smo se na jedinstvo, izgradnju pravne države, otvorenu borbu sa korupcijom i kriminalom i otvaranje novih radnih mjesta. Moramo ostati dosljedni obećanjima datim uoči i odmah nakon izbora", rekao je Joković.

Istakao je da je različitost mišljenja očekivana i normalna, ali da prepucavanja i nesuglasice neće građanima donijeti dobro.

"Moramo pokazati i dokazati da smo vrijedni povjerenja koje smo zadobili na poslednjim izborima. Još jednom pozivam na smirivanje tenzija. Pokažimo odgovornost, jako je bitno da razgovaramo i da se dogovaramo, a sve u interesu Crne Gore i njene budućnosti", zaključio je predsjednik SNP.

Bonus video: