"krajnje vrijeme da sekulović počne da radi svoj posao"

SD: MUP da izbriše iz registra prebivališta i biračkog spiska one koji imaju prebivalište u dvije države

"Takvih je, primjera radi, u Herceg Novom u kojem se za manje od mjesec dana održavaju lokalni izbori, preko 10 odsto", kazali su iz SD-a

8060 pregleda 38 reakcija 36 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da iz registra prebivališta i biračkog spiska izbriše one osobe koje imaju prebivalište u dvije države.

"Pozivamo MUP konačno počne da se bavi svojim poslom i da, umjesto onih koji su državljanstvo i pravo glasa stekli legalno, u skladu sa Ustavom Crne Gore i zakonima, iz registra prebivališta i biračkog spiska izbriše one koji imaju prebivalište u dvije države. Takvih je, primjera radi, u Herceg Novom u kojem se za manje od mjesec dana održavaju lokalni izbori, preko 10 posto", kazali su iz SD-a.

Tvrda da će, ukoliko se ovaj problem ne reguliše u što skorije vrijeme, do zaključenja biračkog spiska, regularnost lokalnih izbora u tom gradu biti dovedena u pitanje.

"Krajnje je vrijeme da ministar Sekulović počne da radi svoj posao i pokaže da nema straha pred onim dijelom vladajuće većine koji ga javno napada, istovremeno vršeći na njega pritisak da ne reaguje na ovakve nezakonitosti", zaključuju iz SD-a.

Preporučujemo za Vas