Prava: Rješavanje problema mještana Bajkovine jedan od prioriteta

„Ono što mogu da vam obećam je da, kada budemo učesnici vlasti napravićemo memorandum sa ostalim partijama koje budu vršile vlast i u tom memorandumu ćemo odrediti datum rešavanja ovog problema. Svi zajedno to moramo uraditi u roku od godinu“ saopštio je Zarić

2634 pregleda 0 komentar(a)
Milačić i Zarić u posjeti hercegnovskom naselju, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Zarić u posjeti hercegnovskom naselju, Foto: Prava Crna Gora

Rješavanje problema mještana hercegnovskog naselja Bajkovina, koji žive u nehumanim uslovima, jedan je od prioriteta Prave Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Nosilac liste „Pravi Novi - Sloboda u našim rukama“ Milan Zarić zajedno sa kandidatima i predsjednikom stranke Markom Milačićem posjetio je naselje Bajkovina i razgovarao sa porodicom Ivanović.

„U Herceg Novom, naselju Bajkovini živi šest porodica u uslovima nedostojnim života u 21. vijeku. Oronule barake, bez kupatila, bez elementarnih uslova za život. Svaki put kada padne kiša uslovi života za dvadeset mještana ovog naselja postaju sve gori i gori", naveli su iz Prave.

„Ovo vidjeti, a ništa ne uraditi je grijeh od Boga. Ono što mogu da vam obećam je da, kada budemo učesnici vlasti napravićemo memorandum sa ostalim partijama koje budu vršile vlast i u tom memorandumu ćemo odrediti datum rešavanja ovog problema. Svi zajedno to moramo uraditi u roku od godinu“ saopštio je Zarić.

Mještanka Tomka Ivanović je kazala da su uslovi za život u tom mjestu katastrofalni i da im je najgore kada pada kiša i kada grmi.

„Samo da mi je jednu noć, kada grmi i pada kiša, kada je nevrijeme, dovesti te koje je baš briga da vide kakvo je stanje ovdje i u kakvim uslovima živimo. Obraćali smo se godinama nadležnim i niko ništa nije uradio. Živimo ovdje od 1975. godine, a u ovakvom stanju se ovo mjesto nalazi više od deset godina. Žalili smo se, ali niko ništa nije uradio,“ kazala je ona.

Bonus video: