Demokrate: DPS i partneri pretvorili Cetinje u poligon divljanje ekstremista

"Ovo što se događa u posljednje vrijeme nije Cetinje i ovo se pod hitno mora zaustaviti", poručili su iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice

10197 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice osudio je napad na zgradu internata i učenike Cetinjske bogoslovije i uništavanje imovine Cetinjanina Petra Lekića.

"Nema nikakve sumnje da je sve ovo što se dešava posljednjih godina, naročito posljednjih mjeseci nakon pada trodecenijeske diktature produkt konstantnog huškanja i govora mržnje sa najviših adresa u krajnje desničarskoj organizaciji DPS i njihovim partnerima. Čak i u mnogo turbulentnijim vremenima, devedesetih godina među našim sugrađanima nije bilo ovakvih incidenata, zavađanja cijelih porodica i divljanja po ulicama, a Cetinjani su goste uvijek dočekivali i ispraćali sa najvećom čašću i uvažavanjem, odakle god oni dolazili. Posebno se svi sa poštovanjem sjećamo koalicione vlasti LSCG i SNP u Prijestonici, potpuno ideološki suprotnih političkih subjekata, ali bratski okupljenih oko dobra Cetinja, kao najmirnijeg i najčasnijeg perioda u vršenju vlasti na Cetinju od 1990. godine do danas", navodi se u saopštenju Demokrata.

Ocijenili su da su "desničarska organizacija DPS" i njeni partneri su Cetinje pretvorili u "poligon za divljanje ekstremizama i bazu za skrivanje iza crnogorske zastave i njihov lažni patriotizam".

"Ovo što se događa u posljednje vrijeme nije Cetinje i ovo se pod hitno mora zaustaviti! Cetinju i Crnoj Gori je više nego ikad potreban mir, sloga, iskreni dijalog, rješavanje svih problema i nesuglasica za stolom, civilizovano, razgovorom i zajednički rad na napretku sveukupnog društva i države", ističu Demokrate.

Iz te partije su pozvali sve klubove odbornika u Skupštini Prijestonice da se oglase i jasno i nedvosmisleno osude napad na učenike Bogoslovije i Lekića i sve takve i slične incidente usmjerene ka širenju mržnje i dizanju tenzija, ma sa koje strane dolazili.

"Posebno pozivamo gradonačelnika Prijestonice i OO DPS Prijestonice da se oglase ovim povodom, ali i da pokušaju skrenuti pažnju predsjedniku njihove partije da je njegovo vrijeme prošlo i objasniti mu da se cetinjske familije i braća po Crnoj Gori sigurno neće dijeliti i zavađati zbog njegove fotelje i njihovih miliona. Ovakve stvari jednostavno ne smijemo prećutati - to nije ni cetinjski, ni ljudski, ni crnogorski", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: