Policija: Zaštitićemo učenike i imovinu Bogoslovije

Iz policije su saopštili da je u toku prikupljanje obavještenja od očevidaca događaja, izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera iz neposredne blizine internata i "rad na identifikaciji učinilaca ovog nemilog događaja"

24257 pregleda 1022 reakcija 54 komentar(a)
Zgrada Bogoslovije na Cetinju, Foto: Zoran Đurić
Zgrada Bogoslovije na Cetinju, Foto: Zoran Đurić

Uprava policije saopštila je da cetinjska policija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi identifikovali učesnike incidenta koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima na Cetinju, ispred internata Bogoslovije u naselju Donje polje.

"Policiji je danas oko 10,40 prijavljeno da je oko 2,45 ispred internata Bogoslovije više osoba upućivalo riječi uvrjedljive sadržine na vjerskoj i nacionalnoj osnovi učenicima i sveštenstvu koji borave i rade u ovoj ustanovi. Izlaskom na lice mjesta policija nije zatekla oštećenja na zgradi internata", dodaju iz UP.

Kazali su da je u toku prikupljanje obavještenja od očevidaca događaja, izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera iz neposredne blizine internata i "rad na identifikaciji učinilaca ovog nemilog događaja."

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje preduzeće aktivnosti iz svoje nadležnosti da se učenici Internata osjećaju bezbjedno i da se zaštiti imovina internata Bogoslovije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: