URA: Mafijaške metode najbolji dokaz ispravnosti naših stavova

U Građanskom pokretu URA ocijenili da SDT postupa selektivno, ukazali na neophodnost promjene tužilačkih zakona u Skupštini

8363 pregleda 154 reakcija 24 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Pozivanje potpredsjednika Vlade i predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića na saslušanje, nakon sinoćnjih izjava u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti o operativnim saznanjima oko organizacije okupljanja građana u prethodnim danima, još jednom je pokazalo svu selektivnost u postupanju Specijalnog državnog tužilaštva kojim rukovodi Milivoje Katnić, ocijenili su danas iz URE.

Kazali su da nije sporno da bilo koji građanin, pa bio to i potpredsjednik Vlade, sva saznanja iznese pred nadležnim organima, ali da ovo pokazuje koliko je tužilaštvo u Crnoj Gori zarobljeno.

„U nizu drugih slučajeva kada je naočigled javnosti bilo sličnih ili istih izjava ili situacija, kada su se na oči javnosti dešavali slučajevi kriminala i korupcije nije bilo promptnog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva. Kako onda ovakve poteze ne okarakterisati drugačije do selektivnost“, ističu u saopštenju.

Iz URE naglašavaju da je upravo zbog toga jedna od najvažnijih stvari promjena tužilačkih zakona u Skupštini.

„Personalna promjena kadrova u SDT-u značiće profesionalnost i oslobađanje ove institucije koja će imati najviše značaja u borbi protiv rak-rane crnogorskog društva – kriminala i korupcije“, ukazuju iz te partije.

Ističu da će URA sa Dritanom Abazovićem na čelu uvijek stajati beskompromisno na putu pravde i borbe protiv kriminala i korupcije.

„Ovakve mafijaške metode najbolji su dokaz ispravnosti naših stavova. I nije ovo personalno upereno protiv bilo koga, niti je ovo revanšizam. Sve ovo što sada radimo je pravda“, zaključuje se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Bonus video: