URA: Snažna i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije se nastavlja

Oni su kazali da su uvjereni da će te, ali i još snažnije aktivnosti, biti nastavljene u narednom periodu, a posebno nakon usvajanja tužilačkih zakona, "kojima će se i ta važna grana vlasti učiniti nezavisnom i spremnom za najsloženije aktivnosti u cilju suzbijanja svih krivičnih djela"

4266 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Današnje aktivnosti Uprave policije (UP) i hapšenje visoko pozicioniranih pripadnika kriminalnih klanova u Crnoj Gori, kao i aktivnosti Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou i otkrivanje obimne dokumentacije vezane za nezakonito dodjeljivanje "poklon stanova" i "poklon kredita" privilegovanim funkcionerima bivše vlasti, najbolji su pokazatelj snažne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koju je obećao i za koju je povjerenje građana dobio Građanski pokret URA, saopšteno je iz te stranke.

Oni su kazali da su uvjereni da će te, ali i još snažnije aktivnosti, biti nastavljene u narednom periodu, a posebno nakon usvajanja tužilačkih zakona, "kojima će se i ta važna grana vlasti učiniti nezavisnom i spremnom za najsloženije aktivnosti u cilju suzbijanja svih krivičnih djela"

Takođe su pozdravili aktivnosti Uprave policije (UP) i hapšenje najviših pripadnika jednog od kriminalnih klanova, ukazujući da "niko ne može i neće biti iznad države i njenih institucija".

"Konačno, poslije 30 godina anarhije i stimulisanja kriminala, Crna Gora dobija nezavisne, snažne i profesionalne institucije koje neselektivno sprovode pravdu i štite zakone naše zemlje. Konačno policija i drugi organi, oslobođeni političkog uticaja DPS-a i svih višedecenijskih stega, djeluju odlučno i neselektivno, a niko nije iznad Zakona i Ustava Crne Gore. Vjerujemo da će istim putem ubrzo krenuti i državno tužilaštvo, kao važna i neizostavna karika snažnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz URE su pozdravili i današnju pres konferenciju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, na kojoj su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i rukovoditeljka Stručnog tima, Vanja Ćalović Marković iznijeli i objelodanili brojna dokumenta, koja dokazuju kome su i na koji način dijeljeni stanovi i povoljni krediti u prethodnim godinama.

"U pitanju su klasične koruptivne aktivnosti prethodnih Vlada, šta potkrepljuju nedvosmisleni dokazi. Da je navedeno krčmljenje državne imovine nezakonito, govori i činjenica da su se funkcioneri bivše vlasti – počev od Predraga Boškovića, dobro potrudili da unište ukupnu dokumentaciju i zatru trag tokovima novca, ne bi li od javnosti sakrili – na koji način su dijelili državnu imovinu sebi bliskim javnim funkcionerima. Znamo da je ovo samo početak, kako u radu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, tako i u ukupnoj borbi protiv nezakonitog djelovanja, pa podržavamo i ohrabrujemo nastavak te borbe – kako bi Crna Gora uspješno zatvorila poglavlja 23. i 24. i u što kraćem roku postala punopravna članica Evropske unije (EU)", navode iz URE.

Bonus video: