Dačić o "prijateljstvima Crne Gore i Kosova": Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena

Prema njegovim riječima, treba se usresrediti na praktično rješavanje otvorenih pitanja koja se tiču onoga što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla
18 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 16.04.2018. 11:57h

Rezultati predsjedničkih izbora u Crnoj Gori neće dovesti do promjena u odnosima dvije države, ali je potrebno da se usresrede na rješavanju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, ocijenio je potpredsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić.

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović osvojio je na juče održanim predsjedničkim izborima 53,9 odsto glasova, podaci su Državne izborne komisije nakon 100 odsto obrađenog biračkog tijela.

Upitan za izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, Dačić je odgovorio da se radi o nekim novim, nametnutim prijateljstvima.

"Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena. Kada je riječ o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nijesu suprostavljeni, već su nam zajednički", zaključio je Dačić.

Dačić je kazao da odnosi dva naroda treba da budu što sadržajniji, prenosi Tanjug.

"Mislimo da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rješavaju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima", saopštio je Dačić.

On je rekao da je zbog toga, pored čestitke na pobjedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unapređenju odnosa.

Prema njegovim riječima, treba se usresrediti na praktično rješavanje otvorenih pitanja koja se tiču onoga što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla.

Preporučujemo za Vas