Janović i Đokaj u Predsjedništvu DPS-a

Na sjednici Glavnog odbora DPS-a izabrani predsjednici više komisija

6886 pregleda 13 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nikola Janović i Leon Đokaj izabrani su za nove članove Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS). To je odlučeno na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora DPS-a, kojom je predsjedavao lider te partije Milo Đukanović.

Na sjednici su izabrani i predsjednici komisija i to: Aleksandar Andrija Pejović - Komisija za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlanske integracije; Nermin Abdić - Komisija za brigu i unaprjeđenje kvaliteta života starije populacije; Živko Andrijašević - Komisija za afirmaciju državnog identiteta; Predrag Bošković - Komisija za odbranu i bezbjednost; Jevto Eraković - Komisija za unaprjeđenje zdravstvenog sistema, socijalnih politika i kvaliteta javnih usluga; Nikola Janović - Komisija za sport, omladinu i saradnju sa civilnim sektorom; Zoran Pažin - Komisija za razvoj i promociju demokratskog društva i vladavinu prava; Aleksandra Vuković - Komisija za obrazovanje, kulturu i medije; Sanja Damjanović - Komisija za nauku, inovacije i razvoj sektora informacionih tehnologija.

Na narednoj sjednici Glavnog odbora će, kako je saopšteno, biti izabran predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj.

Na jučerašnjoj sjednici je razmatran i finalni izvještaj povodom rezultata izbora u Nikšiću i analizirane su tekuće aktivnosti povodom izbora u Herceg Novom. "Glavni odbor je konstatovao zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata jer su izbori u Nikšiću potvrdili da je Demokratska partija socijalista stožer evropskog i građanskog bloka koji ima jasan zadatak da u narednim godinama uvede Crnu Goru u Evropsku uniju".

Navode da je sjednica Glavnog odbora održana uz puno poštovanje epidemioloških mjera, na više lokacija uz korišćenje video linka.

Bonus video: