Milačić: Kašćelan proveo manje u zatvoru nego Joanikije, smišljena igra bivšeg režima i njihovog tužilaštva

"Skandalozna je odluka o puštanju na slobodu osoba koje se sumnjiče za najteža krivična djela, dok je ovo isto pravosuđe decenijama pritvaralo, hapsilo i osuđivalo poštene građane ove zemlje, čak i zbog statusa na društvenim mrežama"

11779 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Postoji li bolji primjer zarobljenosti pravosuđa od činjenice da je Slobodan Kašćelan proveo manje vremena zatvoren, nego vladika Joanikije?, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

Sudija podgoričkog Višeg suda odbio je ranije danas predlog Specijalnog državnog tužilaštva da u pritvor pošalje Slobodana Kašćelana i uhapšene članove kavačkog kriminalnog klana.

Povezani članci

23. April 2021.

Bez pritvora za Kašćelana i ekipu

Kašćelan, njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić i Krsto Maroš, uhapšeni su 21. maja u Kotoru u policijskoj akciji.

"Koliko su promjene u pravosuđu potrebne i hitne, najbolje svjedoči današnja odluka Višeg suda u Podgorici, o puštanju na slobodu Slobodana Kašćelana i njegove ekipe. Grupa za koju postoji osnovana sumnja da je odgovorna za najteža krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu, pokušaj ubistva - puštena je na slobodu", istakao je Milačić.

On je dodao da "nakon iskazanog stava Venecijanske komisije i svih relevantnih domaćih i stranih adresa, a nakon današnjeg puštanja na slobodu vrha kriminalnog klana, nema nikakve dileme da izmjene Zakona o tužilaštvu moramo donijeti odmah i da je od javnih rasprava mnogo važnija bezbjednost građana".

"Skandalozna je odluka o puštanju na slobodu osoba koje se sumnjiče za najteža krivična djela, dok je ovo isto pravosuđe decenijama pritvaralo, hapsilo i osuđivalo poštene građane ove zemlje, čak i zbog statusa na društvenim mrežama. Prava Crna Gora osnovano sumnja da je riječ o smišljenoj igri bivšeg režima i njihovog tužilaštva, skupa sa sudstvom, da se ovakvim akcijama hapšenja i brzog puštanja na slobodu, kod naroda stvori negativan utisak i nezadovoljstvo o cjelokupnoj novoj vlasti", kazao je Milačić.

Om je rekao da imajući prethodno u vidu, još jednom, naročito nakon današnjeg događaja, pozivaju kolege iz parlamentarne većne da najhitnije moguće, koliko je početkom sljedeće sedmice, a nakon danas upriličene i druge javne rasprave, stave u proceduru izmjene Zakona o tužilaštvu.

"I time postavimo temelj za istinsku i suštinsku borbu protiv organizovanog kriminala, u kojoj se ovakve stvari neće moći dogoditi", zaključio je Milačić.

Bonus video: