Bošnjak: Udes u kojem je učestvovalo vozilo Vlade se ne smije zataškati

Ona je rekla da je porazan ovoliki broj službenih automobila, ali da je još poraznije "da neko mijenja tablice", aludirajući na to što vozilo koje je učestvovalo u udesu nije imalo službene oznake

10060 pregleda 14 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice, Foto: Luka Zeković

Poslanica Pokreta za promjene (PzP), Branka Bošnjak, kazala je danas da se udes, u kojem su u nedjelju lakše povrijeđene dvije osobe, a u kojem je učestvovalo službeno vozilo Vlade Crne Gore, ne smije zataškavati.

Ona je navela da, ako postoji odgovornost u tom slučaju, neko mora da je snosi.

"Ma ko da je. Moramo da podvučemo crtu – ako želimo reforme, ne smijemo da se ponašamo onako kako su se oni (bivša vlast) ponašali“, saopštila je Bošnjak na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Ona je rekla da je porazan ovoliki broj službenih automobila, ali da je još poraznije "da neko mijenja tablice", aludirajući na to što vozilo koje je učestvovalo u udesu nije imalo službene oznake.

"Tu priču smo imali kod prethodne vlasti – znamo i kod koga, i kad, i kako. Bilo je, nažalost, i slučajeva sa smrtnim ishodom, za koje nisu odgovarali neki vrlo visoki čelnici prethodne vlasti, nego se to zataškavalo. Nisam za to da se ovo zataškava", poručila je Bošnjak.

Ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović, rekao je na sjednici Odbora da je izviđaj u ovom slučaju u toku.

"Ne mogu vam reći ništa. Policija je uradila svoj dio posla i obavijestila tužilaštvo. Tužilaštvo sad radi svoj dio posla", dodao je on.

Na pitanje poslanice Demokratske partije socijalista (DPS), Marte Šćepanović – da li postoji još službenih vozila koja su preregistrovana na civilne i operativne tablice – Sekulović je odgovorio da ne zna za promjenu tablica, ali da je tačno da se takve stvari dešavaju.

Ministar je, odgovarajući na pitanje Šćepanović – da li je završen izvještaj unutrašnje kontrole o incidentu na Bogetićima u kojem je učestvovalo službeno vozilo – odgovorio potvrdno, rekavši da je dokument prezentovan članovima Odbora za bezbjednost i odbranu.

Policija i tužilaštvo utvrđuju ko je odgovoran za saobraćajnu nezgodu u kojoj su u nedjelju lakše povrijeđene dvije osobe, a u kojoj je učestvovalo službeno vozilo Vlade Crne Gore.

Bonus video: