SNP: Potrebno povećati plate zdravstvenim radnicima

"Do sada je ovo pitanje tretirano povremenim stimulansima, što nije dugoročno rješenje za njihov prilično loš ekonomski položaj"

2826 pregleda 8 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da je potrebno povećati plate zdravstvenim radnicima, koji se već duže od godinu dana nalaze u vanrednom režimu rada zbog pandemije Covid 19, navodi se u saopštenju.

"Do sada je ovo pitanje tretirano povremenim stimulansima, što nije dugoročno rješenje za njihov prilično loš ekonomski položaj", istakli su iz SNP.

Kako dalje navode oni već dugi niz godina ponavljaju zahtjev da se zdravstvenim radnicima povećaju zarade, posebno ljekarima, međutim kako ističu od strane bivše vlasti nije bilo volje da se ovom pitanju posveti potrebna pažnja.

"Smatramo da se, iako je finansijska situacija prilično loša zbog posledica koje je izazvala epidemija, mora pronaći prostor za uvećanje primanja ljudi koji se već mjesecima nalaze na prvoj liniji odbrane od koronavirusa", navodi se u saopštenju.

Iz SNP pozivaju Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da razmotri mogućnosti povećanja zarada zdravstvenim radnicima kako bismo ih stimulisali da nastave da svoj posao obavljaju "odgovorno i savjesno, a u korist svih članova našeg društva".