budućnost crne gore neraskidivo vezana za ujedinjenu evropu

DPS: Evropske vrijednosti nemaju alternativu

"Šovinizam i udaljavanje od antifašističkih tekovina nijesu put kojim naša država treba da ide. I zato, naša je obaveza da u vremenu koje slijedi još istrajnije i posvećenije radimo na očuvanju građanske Crne Gore"

3341 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) uputila je čestitku povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, poručivši da evropske vrijednosti nemaju alternativu.

Kazali su da je budućnost Crne Gore, sazdana na temeljima antifašističke borbe naših predaka, neraskidivo vezana za ujedinjenu Evropu. Baš zato, kako su istakli, današnji datum je i naročito važan za našu državu.

"Sjećajući se prvog ustanka u porobljenoj Evropi, cijeneći žrtve svih onih koji su pali za slobodu naše države, ponosni smo na ulogu koju je Crna Gora imala u borbi protiv fašizma. Jednako, ponosni smo i na pređeni put u modernom dobu - tokom kojeg smo izgradili građansku državu, obnovili njenu nezavisnost i napravili velike iskorake u cilju završnog velikog spoljnopolitičkog cilja - pristupanja Evropskoj uniji", saopšteno je iz DPS-a.

Naglašavaju ipak da je, ovog 9. maja, naročito važno naglasiti da je antifašistička i evropska Crna Gora danas suočena sa brojnim izazovima.

"Šovinizam i udaljavanje od antifašističkih tekovina nijesu put kojim naša država treba da ide. I zato, naša je obaveza da u vremenu koje slijedi još istrajnije i posvećenije radimo na očuvanju građanske Crne Gore. Bez toga, niti ima vrijednosti na kojima počiva crnogorsko društvo, niti će ostatak našeg puta ka Evropi biti okončan onako kako priželjkujemo. Evropske vrijednosti nemaju alternativu", zaključuje se u saopštenju.