Đukanović u zvaničnoj posjeti Mađarskoj

Iz kabineta predsjednika ističu da posjeta Mađarskoj, prva zvanična od proglašenja pandemije, predstavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i potvrdu prijateljskih odnosa

4261 pregleda 16 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović u ponedjeljak će otputovati u zvaničnu posjetu Mađarskoj, na poziv predsjednika Janoša Adera.

U okviru ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predviđeno je i polaganje vijenca na Trgu heroja u Budimpešti.

"Predsjednici Đukanović i Ader imaće tet-a-tet razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Mađarske", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika.

Đukanović će se sastati i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i predsjednikom Parlamenta Laslom Koverom.

Iz Đukanovićevog kabineta ističu da posjeta predsjednika Mađarskoj, prva zvanična od proglašenja pandemije, predstavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i potvrdu prijateljskih odnosa, kao i prilku za detaljnije razgovore o bilateralnim odnosima, o procesima u regionu, evropskim integracijama i saradnji u okviru NATO.

"Imajući u vidu da je Budimpešta sjedište osam ambasada koje nerezidentno pokrivaju Crnu Goru, Predsjednik će se sastati ambasadorima i diplomatskim predstavnicima Estonije, Filipina, Gruzije, Irske, Kolumbije, Letonije, Tajlanda i Pakistana. Predsjednik će se sastati i sa crnogorskim studentima koji studiraju u Budimpešti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: