"Nemojte da atakujete na Ustav i da rušite princip podjele vlast"

Nikolić: Abazović i parlamentarna većina da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama

"Dijalog vlasti i opozicije o ključnim sistemskim odlukama kojeg odbijate da pokrenete, imperativ je za zemlju kandidata za članstvo u EU, posebno zbog činjenice da imate tijesnu parlamentarnu većinu"

8415 pregleda 69 reakcija 61 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Upozoravamo potpredsjednika Vlade (Dritan Abazović) i parlamentarnu većinu da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama i da ga ne tumače selektivno, saopštio je danas Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

"Nemojte da atakujete na Ustav i da rušite princip podjele vlasti, jer onda dolazimo u fazu u kojoj ćete nas natjerati da preispitamo svrhu našeg daljeg učešća u radu Parlamenta. Dijalog vlasti i opozicije o ključnim sistemskim odlukama kojeg odbijate da pokrenete, imperativ je za zemlju kandidata za članstvo u EU, posebno zbog činjenice da imate tijesnu parlamentarnu većinu. Ukoliko ne odustanete od ideje apsolutne kontrole nad sistemom vlasti i ustupaka koje činite ultranacionalistima iz vladajuće koalicije, bićete direktno odgovorni za urušavanje proevropske politike Crne Gore", poručio je Nikolić.