Budva: Carevićevom pozivu se odazvali NSD, DNP, došao i odbornik PzP, SNP i Prava neće na sastanak

"Takođe smo iznenađeni da je presjednik pozvao na koalicioni sastanak a nije nas pozvao na slavu NSD"

45366 pregleda 372 reakcija 45 komentar(a)
Marko Carević (u sredini), Foto: Vuk Lajović
Marko Carević (u sredini), Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.05.2021. 12:53h

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević došao je u salu Skupštine opštine (SO) gdje je u podne zakazao sastanak koalicije u proširenom sastavu.

Sastanku su se odazvali predstavnici i odbornici Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP).

Iako su iz Pokreta za promjene (PzP) kazali da neće doći na sastanak, u salu je došao odbornik te partije Filip Popović koji se odazvao pozivu prvog čovjeka Budve.

Učesnici sastanka
Učesnici sastankafoto: Vuk Lajović

Osvrćući se na to što se predstavnici dijela koalicije nijesu odazvali, Carević je otvarajući sastanak podsjetio da je uoči izbora sa svim predstavnicima koalicije za budućnost Budve - NSD, DNP, PzP, Socijalističke narodne partije (SNP) i Prave Budve otišao u manastir Stanjevići gdje su se svi zakleli na vjernost listi da neće izdati.

Marko Carević u budvanskom parohijskom domu, Foto: Vuk Lajović
Marko Carević u budvanskom parohijskom domu, Foto: Vuk Lajovićfoto: Vuk Lajović

Predstavnici PzP, SNP i Prave Crne Gore ranije su poručili da neće doći u podne na prošireni koalicioni sastanak koji je zakazao Carević i odbornici NSD.

Na sastanku bi trebalo da se riješe problemi oko funkcionisanja lokalne uorave, nakon što je juče 11 odbornika vlasti - Demokratska Crna Gora, PzP, SNP i Prava Crna Gora, iniciralo da se sjednica ne održi a kao glavni razlog naveli ne/dovoljstvo načinom na koji Carević upravlja gradom.

“Prvo da čestitamo slavu NSD i zaželimo sve najbolje i da je slavi što duže godina. Mi smatramo da današnji dan nije za nikakve sastanke i dogovore već da slavimo slavu molimo se Bogu za zdravlje jedinostvo i slogu. Takođe smo iznenađeni da je presjednik pozvao na koalicioni sastanak a nije nas pozvao na slavu NSD. Želimo da nam sveti Vasilije svima da mudrost pamet i razum da hrišćanski prevaziđemo ove probleme. Nadamo se da više u budućnosti nećemo nailaziti na zatvorena vrata predsjednika opštine i da SNP, PZP, i Prava CG nikad nece iznevjeriti volju građana", saopštili su Vijestima iz ovih partija.

Sastanku se nisu odazvalii ni predstavnici Demokratske Crne Gore.

“Poznavajući prijateljsku tradiciju Budve, očekivali smo poziv na slavu Nove Srpske Demokratije, 12. maja, a dobili smo poziv na sastanak. Kao i uvijek, Demokratska Crna Gora je za razgovor i saradnju i naš odnos prema kolegama iz NSD i DNP ostaje nepromjenjen, prijateljski. zbog toga, prepuštamo Vam da današnju slavu proslavite u miru, zdravlju i veselju”, poručili su iz ove partiji.

Bonus video: