"Pljevlja svima": Hitno riješiti nagomilane probleme u gradu

Da bi se građani zadržali, ističu iz Građanske liste "Pljevlja svima", mora im se posvetiti pažnja, mora im se pomoći i moraju se kvalitetnije zastupati
3 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.05.2018. 08:53h

Preokupacija Građanske liste "Pljevlja svima" nije sušta vlast, već hitno rješavanje nagomilanih problema u gradu, a koji za posljedicu imaju masovni odlazak iz grada, prijevremene smrti i oboljenja, siromaštvo i kulturnu dekadenciju grada, stoji u saopštenju liste "Pljevlja svima".

Trideset godina upravljanja raznih političkih opcija ovim gradom, kako su kazali, doveli su grad na rub propasti.

"Građanska lista “Pljevlja svima” – dr Adnan Hadžiosmanović koju osim kandidata SDP-a sačinjavaju i kandidati SPP, NVO aktivisti i akademski građani, ima puno pravo zastupanja prava, potreba i želja građana Pljevalja jer su to dokazali višegodišnjim partijskim i građanskim aktivizmom, borbom za bolji i kvalitetniji život građana i opštine Pljevlja", stoji u saopštenju.

Kako ističu, prioritet Pljevalja nisu trim staze, šetališta, a ni muzički koncerti, "iako nemamo ništa protiv svih aktivnosti koja život građana čine ljepšim", ali je problem, kako napominju, u tome što se decenijama unazad ne rješavaju životna pitanja građana, ogromna nezaposlenost i katastrofalna ekološka i zdravstvena situacija u gradu.

"Ako pogledamo trenutni finansijski bilans opštine vidjećemo očajno stanje proisteklo iz neproduktivnog partijskog zapošljavanja na račun svih građana opštine Pljevlja. Na uštrb u dobrom dijelu godine nedostatka pitke vode, novih proizvodnih pogona, bazena, doma kulture, fontane, gradskih parkova, podrške djeci, majkama, mladim bračnim parovima, poljoprivrednicima, privrednicima, socijalno ugroženim.. Za razliku od konkurenata naš plan je otvaranje produktivnih radnih mjesta koji će dodatno puniti budžet grada čime će se steći uslovi za značajnija ulaganja u gradsku i seosku infrastrukturu, podršku porodici, podršku privrednicima i poljoprivrednicima, podršku zdravstvenom centru, sportu, kulturi.. jednom riječju – kvalitetnijem životu u gradu", ističu iz Građanske liste "Pljevlja svima".

Da bi se građani zadržali, ističu, mora im se posvetiti pažnja, mora im se pomoći i moraju se kvalitetnije zastupati.

"Građani Pljevalja zaslužuju više poštovanja od strane lokalne samouprave, više brige i boljeg zastupanja prilikom rješavanja brojnih problema sa kojima se građani suočavaju, sad već možemo reći – decenijama, nažalost. Vrijeme je da građani Pljevalja u lokalnom parlamentu dobiju glas običnih ljudi, neopterećenih partijskom poslušnošću. Građani Pljevalja konačno imaju priliku delegirati ljude kojima su životni problemi običnih ljudi važniji od partijske discipline. Dr Adnan Hadžiosmanović predvodi taj glas običnog naroda. Omogućimo mu svojim glasovima da realizuje svoju viziju ljepšeg i bogatijeg grada i njegovih građana", zaključuje se u saopštenju Građanske liste "Pljevlja svima".

Bonus video: