Pribilović: Portal Vlade je plod rada prethodne vlasti i ministarstva na čijem sam čelu bila

"Odgovorno se pristupilo postizanju ključnog cilja, a to je veća efikasnost i transparentnost u komunikaciji Vlade Crne Gore sa javnošću, poštujući najsavremenije preporuke iz oblasti sajber bezbjednosti i web programiranja", kazala je Pribilović

5671 pregleda 13 komentar(a)
Pribilović, Foto: Boris Pejović
Pribilović, Foto: Boris Pejović

I pored činjenice da je nova Vlada rad ministarstva na čijem sam čelu bila i naš rad ocijenila nulom, kao i njihov medij, već par dana se hvale novim portalom Vlade, kao svojom zaslugom, koji je ustvari uspjeh prethodne Vlade i Ministarstva javne uprave, kazala je bivša ministarka javne uprave, a sada poslanica u Skupštini Suzana Pribilović.

Ona navodi da to potvrđuje i Savez slijepih koji je bio uključen u proces i objašnjava da je Zakonom o budžetu Crne Gore iz 2020. godine, Vlada opredijelila Ministarstvu javne uprave 130.000 eura za realizaciju izrade web-portala Vlade.

"Nakon toga se krenulo u sprovođenje projekta raspisivanjem tendera, a potom sa izvođenjem radova, i sa postupkom same realizacije. Na taj način odgovorno se pristupilo postizanju ključnog cilja, a to je veća efikasnost i transparentnost u komunikaciji Vlade Crne Gore sa javnošću, poštujući najsavremenije preporuke iz oblasti sajber bezbjednosti i web programiranja", kazala je Pribilović.

Ističe da je uprkos otežanom radu izazvanom virusom Kovid-19 tokom prethodne godine, Ministarstvo javne uprave uspjelo da realizuje sve neophodne aktivnosti koje su danas rezultirale uspostavljanjem novog portala Vlade.

"Zahvaljujući ovim aktivnostima koje smo sprovodili do trenutka formiranja nove Vlade, danas sa zadovoljstvom možemo konstatovati da portal Vlade Crne Gore predstavlja jedno od prestižnih rješenja. Sve ovo što imamo danas nastalo je kao plod posvećenog pristupa službenika Ministarstva javne uprave i profesionalnog i inovativnog rješenje mlade crnogorske IT kompanije", zaključila je Pribilović.

Bonus video: