Živković: Opoziciji treba malo više dostojanstva u porazu

Živković, između ostalog, navodi da Demokrate ne zanima šta o njima misle građani
123 pregleda 6 komentar(a)
Danijel Živković, Foto: Screenshot (YouTube)
Danijel Živković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.11.2017. 13:05h

Crnogorska opozicija nastavlja svoj strmoglavi politički pad, kao da im izborni debakl koji su pretrpjeli u nedjelju na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, nije bio dovoljna opomena. Da pad nije samo politički, već i moralni, svjedoči i njihovo krajnje nedostojanstveno postizborno ponašanje, smatra poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Danijel Živković.

"Nakon bolnog poraza, najprije su najavili da neće priznati rezultate izbora! Kada su shvatili da je to samoubilački potez, revidirali su stav i pozvali SD da napravi koaliciju sa njima na Cetinju?! Koliko ih je ovaj izborni debakl učinio nemoralnim, nedostojanstvenim i neprincipijelnim svjedoči i činjenica da se nude partiji i čovjeku koje su nazivali „privjeskom i satelitom DPS-a“, upućivali im jednaku količinu uvreda kao i DPS-u i istovremeno nastavili da bojkotuju Parlament na čijem je čelu upravo predsjednik ove stranke",navodi Živković.

On dodaje da Demokrate ne zanima šta o njima misle građani.

"Da i od ovog može niže, potvrđuje stranka koja je najveći gubitnik ovih izbora - SDP Ranka Krivokapića. Oni na ivici političkog ambisa prizivaju neki "makedonski scenario". Izgleda da još nijesu shvatili da ne postoji taj scenarista i režiser koji će stranku u raspadanju dovesti na vlast. Da je izborni debakl imao uticaj na rasuđivanje pojedinih političkih subjekata, svjedoči i današnji plaćeni oglas Demokrata, kojim svoj bjelodani poraz javnosti predstavljaju kao veličanstveni uspjeh Pošto nijesu našli nikog normalnog, čak ni među medijima koji su ih zdušno podržavali u kampanji, da prepozna njihov „veličanstveni uspjeh“, odlučili su da kupe prostor u štampanim medijima i saopšte to što oni misle o sebi, jer ih ne zanima šta o njima misle građani. Čak su uspjeli da smisle kako njihov „rapidan rast“ predstavlja i to što su u Petnjici osvojili – nula mandata", zaključuje Živković.

Bonus video: