Kovačević: Nikšić u kontinuitetu okićen državnim zastavama

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Nemanja Vuković, kazao je "Vijestima" da je informisan da prethodna vlast nije sprovela postupak nabavke, te da nije bilo vremena da oni to učine

14479 pregleda 51 reakcija 52 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Dok su se prethodnih godina na nikšićkim ulicama i na Trgu slobode vijorile na stotine zastava povodom 21.maja, Dana nezavisnosti, ove godine je izostala praznična dekoracija. Iz lokalnog DPS-a optužili su novu opštinsku upravu grada pod Trebjesom da ne obilježava "najsvjetliji praznik naše novije istorije".

"Marko Kovačević mora biti svjestan da je on predsjednik svih građana, a da većinski Nikšić slavi 21.maj. No, očigledno predsjednik Opštine je odlučio da vude predsjednik onih koji kao on ne priznaju ni Crnu Goru, ni Dan nezavisnosti", poručili su iz nikšićkog odbora DPS-a.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević, koji je na tu funkciju izabran 10.maja, kazao je "Vijestima" da je grad već u kontinuitetu okićen državnim zastavama.

Nikšić
Nikšićfoto: Svetlana Mandić

"Na glavnom skveru nalaze se tri ogromne zastave na staroj pošti, jedna isto tolika na zgradi Opštine, u samom centru grada, i jedna na tržnom centru. Takođe, na banderama u dijelu Bulevara 13.jul je okačen veliki broj zastava od strane prethodne lokalne samouprave. Isto tako, prethodna lokalna vlast je podržala projekat najboljeg reprezenta Dana nezavisnosti ne samo iz Nikšića, nego i iz čitave Crne Gore, Crnogorske kulturne mreže i njenog direktora Aleksandra Damjanovića. U sklopu tog projekta vidimo da je zakupljen veliki broj bilborda koji se bavi 21.majem i da smo čak dobili i spot i pjesmu, čiji bih izvanredni tekst naročito pohvalio, kao i samog tekstopisca, Damjanovića", poručio je prvi čovjek grada pod Trebjesom.

Nikšić
Nikšićfoto: Svetlana Mandić

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Nemanja Vuković, kazao je "Vijestima" da je informisan da prethodna vlast nije sprovela postupak nabavke, te da nije bilo vremena da oni to učine.

Vuković
Vukovićfoto: SO Nikšić

"Naročito jer smo se za veoma kratak period suočili sa velikim brojem problema koji su zahtijevali hitnu reakciju. Koliko je DPS vodio računa o državnim simbolima govori i stanje u kojem se nalaze zastave na institucijama, a koje su u najvećem broju pohabane i oštećene. Uz to, grad je već dobrim dijelom bio ukrašen državnim simbolima, a Opština je podržala projekat Crnogorske kulturne mreže u cilju proslave Dana nezavisnosti. U tom smislu, ne stoji teza da Opština Nikšić ne slavi Dan nezavinosti jer sam i sam u ime Skupštine opštine uputio čestitku, a i ovu priliku koristim da svim građankama i građanima uputim čestitke povodom današnjeg praznika", poručio je Vuković.

Novi konstituenti vlasti u Nikšiću, pored koalicija "Za budućnost Nikšića" i "Mir je naša nacija", koje su osvojili 11, odnosno deset odborničkih mjesta, je i koalicija "Crno na bijelo", sa jednim odborničkim mandatom.

Predsjednica opštinskog odbora Građanskog pokreta URA, Tatjana Đurišić Bečanović, kazala je da ne zna zašto grad nije okićen, jer nema uticaja na rad Opštine.

"Pretpostavljam zbog toga što je preuzimanje ingerencija još uvijek u toku. Sigurno se radi o još jednoj manipulaciji odlazećeg DPS-a, jer se vlast još uvijek nije konstituisala u punom kapacitetu", kazala je Đurišić Bečanović.

Bonus video: