Demokrate: Vjerujemo da Gazivoda i SD neće podržati lov na građane Cetinja

"Kako smo i obećali građanima načelni dogovor je postignut za pet minuta. Sada je na potezu SD", navode Demokrate
71 pregleda 42 komentar(a)
konvencija Demokrata, Cetinje, Foto: Demokratska Crna Gora
konvencija Demokrata, Cetinje, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.11.2017. 17:05h

Odbor Demokrata Prijestonice Cetinje saopštio je da je juče došlo do prvih konsultacija sa kolegama iz opozicije (URA, SDP, Stara Garda).

"Kako smo i obećali građanima načelni dogovor je postignut za pet minuta. Sada je na potezu SD. Vjerujemo da dr Gazivoda i rukovodstvo cetinjskog SD-a nikada neće podržati ovaj lov na građane Cetinja i iživljavanje kriminalaca angažovanih od strane DPS-a i sa jednom takvom ekipom i pomisliti da ulaze u bilo kakve kombinacije. Takođe smo uvjereni da neće biti „nikšićkog scenarija“, niti bilo kakvih režija spašavanja DPS-a, već da ćemo svi kao jedan stati na stranu Cetinja. Što se tiče Demokrata, sa nama su građani uvijek načisto: u cilju prijeko potrebnih promjena i razvlašćivanja OKG DPS u Prijestonici, iako izuzetno respektabilan politički subjekt, sa svega 50 glasova do najjače opozicione partije u Prijestonici, bez ikakvih zatezanja i odugovlačenja podržaćemo predlog URA-e i SDP-a da mjesto gradonačelnika pripadne SD-u, a kako nam funkcije i privilegije nijesu motiv za bavljenje politikom, spremni smo i da sva mjesta Demokrata ustupimo onima koji neće sa DPS-om - sve za oslobođenje Cetinja", navode iz Demokratske Crne Gore.

I pored besramne kupovine glasova, do sad neviđenih pritisaka, ucjena i zastrašivanja, djelovanja najokorelijih kriminalaca, koji su na izborni dan po komandi iz vrha cetinjskog DPS-a lovili građane ulicama grada, i pored brojnih brutalnih zloupotreba tokom cijelog izbornog dana, Cetinje je pokazalo da većinski podržava opoziciju, navode iz Demokratske Crne Gore.

"Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste brz dogovor cetinjske opozicije, detronizovanje onih koji su na Cetinje doveli kriminalce da tuku građane i formiranje nove lokalne vlasti. Sve što se dešavalo posljednjih mjesec dana više nema mnogo veze ni sa politikom – u pitanju je goli opstanak Prijestonice, posljednji je čas da se sačuva njeno dostojanstvo. Ili Cetinje ili kriminalci", navode iz te partije.

Bonus video: