Višković Krivokapiću: Naše bratske veze su vjekovne i to nas još više obavezuje

Iz Vlade Crne Gore su kazali da je "Višković zahvalio premijeru Crne Gore na posjeti i izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta najviših zvaničnika dvije zemlje"

5268 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Naše bratske veze su vjekovne i to nas još više obavezuje da cijeneći ono što su radili naši preci nastavimo da baštinimo u svim sferama, saopštio je predsjednik Republike Srpske Radovan Višković na sastanku sa predsjednikm Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Iz Vlade je saopšteno da se Krivokapić tokom boravka u Bosni i Hercegovini, sastao u Banjaluci sa Viškovićem.

U saopštenju se navodi da je Krivokapić izrazio zadovoljstvo zbog posjete Bosni i Hercegovini (BiH) i istakao da je dvodnevna posjeta toj zemlji bila izuzetno uspješna.

"To što je prva zvanična bilateralna posjeta upravo realizovana u regionu ukazuje na značaj koji Crna Gora pridaje saradnji sa susjedima, a u cilju ostvarivanja zacrtanih vanjskopolitičkih prioriteta, među kojima odnosi sa susjedima i regionalna saradnja zauzimaju značajno mjesto", istakao je Krivokapić.

Iz Vlade Crne Gore su kazali da je "Višković zahvalio premijeru Crne Gore na posjeti i izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta najviših zvaničnika dvije zemlje".

"Spoljnotrgovinska razmjena se može značajno unaprijediti. Ekonomske veze su preduslov za bolju saradnju. Do sada je saradnja bila više na lokalnom nivou, a sada imamo saradnju dvije vlade kakvu ranije nismo imali. Naše bratske veze su vjekovne i to nas još više obavezuje da cijeneći ono što su radili naši preci nastavimo da baštinimo u svim sferama", rekao je Višković.

Iz Vlade su rekli i da je Višković zahvalio Vladi Crne Gore što je ukinula naplatnu rampu na putu Meljine - Petijevići.

"Granice ne smiju biti barijera za turizam i međusobnu saradnju", poručio je Višković.

U saopštenju se navodi i da su na sastanku razmijenjena mišljenja o infrastrukturnim projektima koje je potrebno realizovati u narednom periodu kako bi se stekli uslovi za dinamičniju ekonomsku saradnju gdje, kako su ocijenili, postoji značajan prostor za poboljšanje.

"Na sastanku je zaključeno da su Crna Gora i Republika Srpska opredijeljene da u narednom periodu stvore sve preduslove da trgovinska saradnja u regionu dobije novi zamajac, te da se stvore uslovi za bolje regionalno povezivanje u oblastima od obostranog interesa", zaključuje se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Bonus video: