DF interesuje Rusija, majbah...

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić pitaće ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da li je u nadležnosti predsjednika države meritorno odlučivanje o imenovanjima i razrešenjima u resoru MVP ili su njegova ovlašćenja vezana samo za formu imenovanja i razrješenja

26885 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Zašto je Crna Gora produžila sankcije Rusiji, kada će javnost biti informisana o sadržaju Temeljnog ugovora sa Crkvom, neka su od pitanja na koja će odgovarati predstavnici Vlade danas u Skupštini gdje počinje premijerski sat i poslanička pitanja.

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić pitaće ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da li je u nadležnosti predsjednika države meritorno odlučivanje o imenovanjima i razrešenjima u resoru MVP ili su njegova ovlašćenja vezana samo za formu imenovanja i razrješenja.

Dejan Đurović (DF) od Radulovića očekuje odgovor zašto je Crna Gora produžila sankcije Rusiji, koje, kako je kazao, nisu u skladu sa međunarodnim javnim pravom.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica pitaće ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da li je u okvirima Ministarstva i Uprave policije došlo do pokretanja postupaka analize, procesuiranja ili utvrđivanja odgovomosti policijskih službenika u vezi njihovog postupanja prema građanima, “u kontekstu prekoračenja ovlašćenja, nečovječnog i ponižavajućeg postupanja, tokom javnih okupljanja u maju i junu prošle godine, naročito u Nikšiću, Podgorici, Pljevljima i drugim gradovima”.

Poslanik koalicije Crno na bijelo Srđan Pavićević pitaće Sekulovića da li je za pola godine mandata uspio da otkrije zloupotrebe u radu prethodnika.

Poslanik DF-a Radoš Zečević pitaće ministra finansija Milojka Spajića zašto do sada nije procijenjena vrijednost majbaha kojeg koristi predsjednik države Milo Đukanović i kada se može očekivati da Vlada proda to vozilo.

Jole Vučurović (DF) je postavio pitanje adresirano na Vladu, u kojem traži odgovor da li će i ove godine poslati predstavnika na obilježavanje “Oluje”.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović je pitao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića što Vlada preduzima da se minimalno sanira haotično stanje u oblasti vladavine prava, posebno korupcije na visokom nivou, dok će ga Srđa Pavićević pitati kako ocjenjuje prvih skoro dvjesta dana rada Vlade i koliko je zadovoljan dinamikom “oslobađanja” i tranzicijom zarobljenih institucija “.

“Kada će javnost biti informisana o sadržaju Temeljnog ugovora i da li možete potvrditi tvrdnje premijera (Zdravka) Krivokapića da su neke odredbe predloga tog akta nesaglasne sa Ustavom Crne Gore”, pitaće Raško Konjević (SDP) ministra pravde Vladimira Leposavića

Bonus video: