Demokrate: Uvijek smo se smijali na vašu huškačku politiku, zato vas toliko plašimo i jedini smo vaš istinski protivnik

"Vi nekom da imputirate prisluškivanje i tajno snimanje? Pa za to nakon decenija vaših snimaka zaista treba biti moralna bijeda, a građane smatrati glupljima od zlatne ribice kad vjerujete da vam je ova zemlja zaboravila sva trodecenijska prisluškivanja, praćenja, snimanja, nasilja, ucjene, ubistva i pljačke. O, tužna politička zbiljo…"

4645 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Vidjevši da je od bočnih marioneta među kojima su neke u biračkom tijelu minorne partijice, kvazigrađanske inicijative i isluženi politički plaćenici jednostavno nema vajde, nalogodavcima i organizatorima iz propadajućeg DPS-a nije preostalo ništa drugo nego da se sami uključe i pokušaju spasiti što se spasiti može, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na izjavu Demokratske partije socijalista da su Demokrate drugome jamu kopale, pa sami u nju upali, a povodom snimka koji su Demokrate objavile, a na kojem autorka i voditeljka emisije Teleskopija na Televiziji Crne Gore, Tamara Nikčević predstavnike te partije naziva "stokom", "uličarima" i "klasičnim izdajnicima".

"Pet dana se krijete kao najveće političke kukavice, i tek nakon što ste vidjeli da vas je sistem koji ste gradili na podobnosti i nekvalitetu izdao, morali ste se javiti. Ali zašto, kad ste tome u potpunosti nedorasli?", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz Demokrata su dodali da "te vaše floskule i gluposti ostavite za partijske sastanke i klimoglavljenje jedni drugima. Ono što vas potpuno poklapa sa Šešeljem je jeziva borba protiv slobode medija koja se završila krvavim glavama, ubijenim mladim ljudima, zapaljenim automobilima, prijetnjama klanjem kao u slučaju direktorke Vijesti"

Oni su Demokratsku partiju socijalista ocijenili kao "Šešeljevci duhom", a da su se "u drugačije boje obukli, ali vam je mozak isti i tragovi vam smrde istim nečovještvom, istom sebičnošću, istim ekstremizmom. Pa taj isti Šešelj bi vam pozavidio i dodijelio medalju za huškačko-profitersko i nacionalistčko-fašističko orgijanje koje vi ovom narodu priređujete već duže vremena. Mjereno količinom podjela i mržnje koje ste izlili u sostveno društvo, vi ste najuspješniji sublimat njegove duhovno-političke škole"

"Vi da pričate o slobodi? Vaše shvatanje slobode se svodi na čestitanje slobode Šešelju, na ubistva novinara, progon i prijetnje klanjem, kao i hapšenjem ljudi zbog slobodne riječi. Vi da pričate o novinarstvu i političkom nivou?", saopštili su iz Demokrata.

Oni smatraju da politika DPS-a staje u jednu izreku - Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. "A koliki ste vuk svom narodu bili i koliko ste se vi za slobodu medija borili, svjedok vam je i današnji 27. maj, dan kada je ubijen novinar Duško Jovanović, a čije ubistvo nijeste 17 godina rasvijetlili", kazali su.

"Nego, znate li kako se peca som? Zabaci se udica, a onda se lupka po površini vode, da som izađe i zagrize. E tako smo mi vas ciljano izvlačili da se javite, da svi vide ko je orkestrator i organizator, ko je stvarni menadžment RTCG. Da svi vide da ste bez policije i parapolicije, bez vlasti samo obični, nesposobni i neinteligentni politički somovi", navodi se u nepotpisanom saopštenju Demokrata Crne Gore.

Upitali su i "Vi nekom da imputirate prisluškivanje i tajno snimanje? Pa za to nakon decenija vaših snimaka zaista treba biti moralna bijeda, a građane smatrati glupljima od zlatne ribice kad vjerujete da vam je ova zemlja zaboravila sva trodecenijska prisluškivanja, praćenja, snimanja, nasilja, ucjene, ubistva i pljačke. O, tužna politička zbiljo…"

"Razumijemo da se ne snalazite, razumijemo i zašto,ali politički šamari tek slijede. Znate vi odlično ko su Demokrate. Znali ste to I kad ste nas godinama pratili i prisluškivali, kad ste nam narko mafiju slali na poslanike. Znali ste odlično da smo vam se na dvije stvari uvijek smijali u lice: na vašu ideju da ste nas uplašili, i na vašu huškačku politiku. Zato mi vas toliko plašimo. Zato smo vam mi jedini istinski protivnik I protivotrov za sva vaša nedjela", saopštili su iz Demokrata.

Bonus video: