Zorčić: Crna Gora neiskorišćeni potencijal

“Želimo da dodatno učvrstimo naše odnose i ojačamo ugovornu bazu između naše dvije zemlje kako bismo dali podsticaj boljoj ekonomskoj saradnji”, kazao je premijer

4388 pregleda 1 komentar(a)
Krivokapić i Zorčić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić i Zorčić, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora prednjači po pitanju pregovaračkog procesa u odnosu na druge zemlje kandidate i uz očuvanje tog trenda će postati prva sljedeća članica Evropske unije, ocijenili su premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik slovenačkog Državnog zbora Igor Zorčić.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, tokom sastanka u Ljubljani kazao da je dobra komunikacija Crne Gore i Slovenija na bilateralnom nivou evidentna i na međunarodnom planu.

“Želimo da dodatno učvrstimo naše odnose i ojačamo ugovornu bazu između naše dvije zemlje kako bismo dali podsticaj boljoj ekonomskoj saradnji”, kazao je premijer.

Zorčić se, kako navode iz Vlade, saglasio sa ocjenom Krivokapića i kazao da imaju dobru saradnju sa Skupštinom Crne Gore. Kazao je da je sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava veoma važno na putu ka EU.

Zorčić je istakao i da je Crna Gora neiskorišćeni potencijal, te da turizam ne predstavlja samo more, već da je neophodno iskoristiti i sjeverne predjele Crne Gore, naročito Žabljak i Durmitor.

Krivokapić je ponovio da vjeruje da će Vlada na čijem je čelu učiniti sve da se do kraja mandata završi pregovarački proces.

Predsjedavanje Slovenije Savjetom Evropske unije od 1. jula šansa je za Crnu Goru, a ekspertska i sva druga pomoć na planu evropskih integracija vrlo je značajna za integracioni proces naše države, kazao je Krivokapić.

Krivokapić i Zorčić
foto: Vlada Crne Gore

Premijer se, prije susreta sa Zorčićem, upisao u Zlatnu knjigu, što je tradicija kada je riječ o visokim gostima slovenačkog parlamenta, saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: