Tuzi: DPS nema apsolutnu vlast, Đeljošaj u ponedjeljak o priznavanju izbora

Nosilac liste Albanska Alternativa Nik Đeljošaj je kazao da će tek odlučiti da li će priznati izbore
91 pregleda 0 komentar(a)
Tuzi izbori 2017, Foto: Filip Roganović
Tuzi izbori 2017, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.11.2017. 23:02h

U Tuzima je do 19.45 časova glasalo blizu 60 odsto upisanih birača, a sva biračka mjesta su zatvorena.

Halil Duković iz Demokratske partije socijalista je kazao da se nadaju da će imati 16 mandata, a da su oni već najavili široku koaliciju.

Iz Demokratskog saveza su saopštili da je DPS osvojio 15 mandata i da se bori se za 16. Prema njihovim podacima Albanska Alternativa je osvojila sedam, Demokratski savez dva (bore se za treći mandat), Bošnjačka stranka tri, DUA dva. Demokrate i SD su osvojile po jedno odborničko mjesto.

Nik Đeljošaj iz Albanske alternative je kazao da niko nije osvojio većinu u Tuzima, a da će oni sjutra odlučiti da li će priznati ibore.

Đeljošaj je naveo da prema njegovim podacima DPS ima 15 mandata, Albanska alternativa sedam mandata, Bošnjačka stranka i Demokratski savez po tri mandata, Demokratska unija Albanaca dva, i SD i Demokrate po jedan.

On je ponovio ranije teške optužbe na račun Vladana Vučevića iz DPS da koordiniše kupovinom glasova u Tuzima.

Slične optužbe je ranije ponovio i funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Glavnom gradu Srđa Raičević kazao je ranije da nijesu imali nijedan prigovor iz biračkih odbora iz Tuzi.

Primjedbe opozicije su bile na račun štabova koji su bili, prema njihovim tvrdnjama, udaljeni svega dvadesetak metara od biračkih mjesta.

Bonus video: