Zečević: Bez DF nema ni Vlade, ni parlamentarne većine, ni koalicije

Kako Zečević navodi, pošto Demokrate podržavaju Krivokapića, sada trebaju da obezbijede i podršku većine za Vladu ili da priznaju da premijera podržava "nešto više od jedne osmine od ukupnog broja poslanika u Parlamentu"

6086 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Radoš Zečević, Foto: Demokratski front
Radoš Zečević, Foto: Demokratski front

Demokrate Alekse Bečića umišljaju da su jedino mjerilo političkog svijeta u Crnoj Gori i da mogu odlučivati o svemu, saopštio je poslanik Demokratskog Fronta (DF) Radoš Zečević.

Predsjednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, rekao je ranije danas da premijer Zdravko Krivokapić ne treba da podnese ostavku i da ima punu podršku Demokrata.

Povezani članci

02. Jun 2021.

Bečić: Krivokapić ima podršku Demokrata

Zečević je istakao da su "oni od danas Krivokapića stavili na prvo mjesto svoje liste i uzeli ga od Demokratskog fronta i koalicije 'Za budućnost Crne Gore'".

"On je time postao prvi na listi onih koji su manjina u većini, prvi na listi onih koji su bili protiv potpisivanja Temeljnog ugovora i koji vjeruju da sa Milovom Demokratskom partijom socijalista, u dogledno vrijeme, mogu poraziti Srpsku pravoslavnu crkvu, Srbe, DF i koaliciju ZBCG", kazao je Zečević.

On je rekao da Demokrate "pokazuju svoje lice i misle da je manjina važnija od većine i da manjina treba da vlada većinom", te da je za njih to demokratija.

"Da razumiju smisao demokratije, oni bi razgovarali sa većinom koja ih podržava, onom koja je izabrala njihovog predsjednika za predsjednika Skupštine, Dritana Abazovića za potpredsjednika Vlade i misle da imaju prava da drugima, i to onima koji su većina, ospore sve. To je za njih ravnopravnost i kolegijalnost", navodi Zečević.

Kako Zečević navodi, pošto Demokrate podržavaju Krivokapića, sada trebaju da obezbijede i podršku većine za Vladu ili da priznaju da premijera podržava "nešto više od jedne osmine od ukupnog broja poslanika u Parlamentu".

"Ako misle da od svih poslanika, njih deset mogu u ime čitave parlamentarne većine donositi odluke, onda su se grdno prevarili. Da li je to demokratsko djelovanje, Demokrate?", kazao je on.

Zečević je poručio da bez DF nema Vlade, parlamentarne većine, ni koalicije i da će to morati da se nauči i prihvati.

"Iskoristiću mogućnost da u ime najveće opštinske organizacije koalicije "Za budućnost Crne Gore" iz Podgorice pozovem naše rukovodstvo da se više nijednog milimetra ne povuku unazad jer smo se od 30. avgusta nagledali sijaset ucjena od onih manjih, a izgleda i bezobraznijih koalicionih partnera", kazao je on.

Bonus video: