Đurašković: SDP nije glasao za Vukovića, za GP URA fotelja važnija od Crne Gore

"Pitamo se da li je naredni korak rehabilitacija 'generala' Draže jer za 'zelene' i relaksirane ni to, zbog fotelja, nije nedostižno", kazao je potpredsjednik SDP-a

3683 pregleda 17 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) prošle godine nije glasala da Bećir Vuković bude član žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, već Građanski pokret URA ponovo podmeće i obmanjuje, kazao je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

"To one koji su iz Pozitivne deponovani u URA ne zanima, jer im je laž milija od istine, isto kao što im je fotelja važnija od Crne Gore. O kakvoj grupi interesdžija je riječ najbolje govore ocjene osnivača URA koji ih nijesu željeli slijediti u igri ucjena DF-a u kojoj su zarad fotelja zaboravili na sve ostalo. U toj igri džepa i interesa glasali su da naše crkve i manastiri pripadnu drugoj državi, da u Vladi sjede negatori genocida i žena četnik, da velikosrbin bude rektor Univerziteta, da se polako ali sigurno gasi građanska, sekularna i antifašistička Crna Gora", saopštio je Đurašković.

Glasanje da Bećir Vuković, "poznat po veličanju Draže Mihailovića i unižavanju vrijednosti partizanske antifašističke borbe", bude predsjednik Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, kako dodaje Đurašković, samo je očekivani nastavak "igre za fotelje, a protiv interesa Crne Gore".

"Pitamo se da li je naredni korak rehabilitacija 'generala' Draže jer za 'zelene' i relaksirane ni to, zbog fotelja, nije nedostižno. Ako im njihovi strateški partneri iz DF-a budu tražili nema nikakve sumnje - i to će URA dati. Do skorog viđenja na Cetinju, dje im 21. maja nije bastalo biti i đe ih sve češće 'sa oduševljenjem pozdravljaju' zbog njihove grandiozne odbrane Crne Gore", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: