BS: Pravosnažna presuda Mladiću opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici

"Krivica je individualizirana i smatramo da ova presuda treba da bude od pomoći srpskom narodu da skine teret koji mu nameću upravo oni koji u njihovo ime slave ratne zločince”

3274 pregleda 11 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me

Bošnjačka stranka pozdravlja pravosnažnu presudu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, kojom je Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba vojske RS-a, potvrđena doživotna kazna zatvora.

„Iako je žrtvama genocida, porodicama stradalih i raseljenih nedovoljna satisfakcija, doživotna kazna zatvora jedini je pravičan ishod sudskog postupka za izvođača genocida i zločina u Bosni i Hercegovini, najvećeg koji se dogodio u Evropi, poslije Drugog svjetskog rata", kazali su oni.

Oni vjeruju da će ova presuda doprinijeti pomirenju u regionu i istinskom suočavanju s prošlošću.

Iz Bošnjačke stranke su kazali da "pravosnažna presuda Mladiću treba da bude i opomena svima onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate činjenice, koje su još jednom potvrđene".

"Krivica je individualizirana i smatramo da ova presuda treba da bude od pomoći srpskom narodu da skine teret koji mu nameću upravo oni koji u njihovo ime slave ratne zločince”, zaključili su oni.

Bonus video: