Demokrate: Prihvaćen amandman Krapovića, Opština Budva oslobođena plaćanja više od 30 miliona eura

"U Amandmanu poslanika Krapovića su jasno navedene činjenice i razlozi za prihvatanje ovog Amandmana, a tiču se trenutnih sporova koji se vode pred Privrednim sudom u Podgorici po osnovu tužbe prethodne Vlade protiv Opštine Budva", kazali su iz Demokrata

28773 pregleda 188 reakcija 23 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore saopštio je da su na predlog poslanika Demokrata Dragana Krapovića, Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja na čelu sa ministrom Milojkom Spajićem zauzeli dijametralni stav prema Opštini Budva u odnosu na prethodnu Vladu Demokratske partije socijalista (DPS).

“Prihvatanje Amandmana koji je poslanik Krapović podnio na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2021.godinu, a tiče se člana 13 stav 3 tačka 5 u kojem je tražio da se ista izbriše, Opština Budva je oslobođena da plati, odnosno da se dodatno zaduži u 2021.godini za preko 30 miliona eura. U Amandmanu poslanika Krapovića su jasno navedene činjenice i razlozi za prihvatanje ovog Amandmana, a tiču se trenutnih sporova koji se vode pred Privrednim sudom u Podgorici po osnovu tužbe prethodne Vlade protiv Opštine Budva, tako i arbitražnih postupaka pred međunarodnim sudovima. Poslanik Krapović je naveo da je u pitanju problematičan projekat u kojem je napravljen veliki broj krivičnih djela u toku njegove realizacije, kao i izdavanje državne garancije izdate od strane Vlade, kojom je rukovodila DPS”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da vjeruju da će pobjeda Opštine Budva u navedenim procesima biti značajno pomognuta spremnošću Vlade Crne Gore za podršku toj borbi i da će tako novac građana Budve i Crne Gore biti vraćen u budžet.

"A da će svi koji su učestvovali u ovoj velikoj pljački odgovarati za svoje nedjela.Građani Budve sada mogu jasno da vide kako mi radimo za našu Budvu i kako se borimo da sačuvamo svaki euro građana i Budve i Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: