Drašković: Krivokapić predao Đukanoviću spoljnu politiku, možda i ne zaslužuje da bude premijer

"Predsjednik Crne Gore nema nikakva ustavna ovlašćenja da bi mogao bilo šta da kaže o spoljnoj politici Crne Gore koju vodi Vlada"

12247 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Drašković, Foto: DF
Drašković, Foto: DF

Pitamo premijera Zdravka Krivokapića da li on ima neku obavezu, a koja nije poznata javnosti, i da je zbog toga predao spoljnu politiku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopštio je danas Petar Drašković, šef Infprmativne službe Nove srpske demokratije (NSD) i funkcioner Demokratskog fronta (DF)

"Poznato je da su njih dvojica imali više tajnih sastanaka i da je više vremena proveo sa Milom Đukanovićem, nego sa poslanicima koji su ga birali za premijera, pa je važno da nam odgovori da li je na tim sastancima svoje mjesto u komunikaciji sa međunarodnim adresama predao predsjedniku Crne Gore", istakao je Drašković.

On je dodao da je "posebno veliki skandal što se na gotovo svim sastancima predsjednika vlada Zapadnog Balkana i zvaničnika EU pojavljuje Đukanović kao jedini predsjednik države".

"Predsjednik Crne Gore nema nikakva ustavna ovlašćenja da bi mogao bilo šta da kaže o spoljnoj politici Crne Gore koju vodi Vlada, ali je izgleda Krivokapić predao Đukanoviću i ustupio mu svoje mjesto. Tako smo danas gledali u Tirani sve premijere Zapadnog Balkana, Mila Đukanovića i komesara Varheljija, a u Podgorici paralelni susret Zdravka Krivokapića i novinara Petra Komnenića. Dakle, dok se Đukanović šetka širom Evrope i regiona, premijer se sastaje, za njega, na dosta visokom nivou sa novinarem koncerna Vijesti. On nam šalje jasnu poruku da nije baš dorastao ovako visokoj funkciji i možda, zbog svega navedenog, Krivokapić i ne zaslužuje da bude premijer", zaključio je Drašković.