Jovanović: Kada DPS priča o nepotizmu, to je kao kada bi Hitlerovi nacisti propovijedali o ljudskim pravima

"S obzirom da je broj zaposlenih sličan onome kao 2016. kada je preuzeta vlast od DPS onda je jasna banalnost izjave o prekomjernom zapošljavanju. DPS je uveo praksu u zapošljavanju da oni koji su primali platu od Opštine nisu ni znali gdje je zgrada a kamoli da su dolazili na posao i sada im je čudno zašto neko primi naknadu za prekovremene sate", istakao je on

13307 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Jovanović, Foto: Vuk Lajović
Jovanović, Foto: Vuk Lajović

Šef kabineta predsjednika Opštine Budva, Nikola Jovanović poručio je da "kada DPS priča o nepotizmu, partijskom zapošljavanju i bahatosti to je isto kao kada bi Hitlerovi nacisti propovijedali ljudska prava, slobodu govora i nacionalnu ravnopravnost".

On je reagovao na navode budvanskog DPS da prima 100 eura za odvojeni život, iako u Budvi sa porodicom živi dvije godine.

Poručio je lokalnom DPS da iznosi neistine a ne smije se imenom i prezimenom potpisati iza saopštenja.

“Tvorci teorije jedan zaposleni četiri glasa koju smo kroz aferu “Snimak” imali priliku da čujemo sa sjednice glavnog odbora ove stranke, usudili su se da nekome spočitavaju partijsko zapošljavanje. Oni koji si Budvu zadužili 180 miliona kroz kriminalni dil sa kompanijom WTE i čiji je predsjednik opštine nezakonito i na kriminalan način potpisao garanciju na 66 miliona i istu sakrio ili u partijskom sefu ili nekom podrumu pa nam je i dan danas nedostupna, javili su se da kritikuju one koji predano i pošteno rade svoj posao.

Oni koji su prošle godine bacali šok bombe, suzavce i gumene metke na građane, da bi suprotno izbornoj volji preuzeli vlast nemaju nikakvo moralno, političko a posebno ne ljudsko pravo da bilo šta ili bilo koga kritikuju.

Od kriminalnih poslova koje su kroz vršenje vlasti izvršili u Budvi u pravnom i političkom smislu DPS Budva je stekao epitet organizovane kriminalne grupe od kojeg nikada neće moći pobjeći”, naveo je Jovanović.

Prema njegovim riječima “sadašnja garnitura DPS jurišnika u Budvi se prošle godine skrivala iza policijskih i parapolicijskih struktura i utrčala u zgradu opštine a da suzavac još nije ni splasnuo kako bi brže bolje zauzeli fotelje i domogli se vlasti“.

"Gori od onih koji su učinili zločin prema Budvi i njenim građanima su samo oni koji nastavljaju njihovim stopama. Po broju zaposlenih i učešću u ukupnim izdacima za zarade Opstina Budva je među opštinama koje imaju najmanje učešće u izdacim.

S obzirom da je broj zaposlenih sličan onome kao 2016. kada je preuzeta vlast od DPS onda je jasna banalnost izjave o prekomjernom zapošljavanju. DPS je uveo praksu u zapošljavanju da oni koji su primali platu od Opštine nisu ni znali gdje je zgrada a kamoli da su dolazili na posao i sada im je čudno zašto neko primi naknadu za prekovremene sate.

Svaki cent koji sam primio od Opštine Budve je pošteno zarađen i primljen je u skladu sa zakonom i pozitivnopravnim propisima. Znam da je vama to nemoguća misao jer vaši funkcioneri nisu radili za platu već su živjeli od kombinacija i zloupotrebe službenog položaja. Po pravilu, prvog dana sijedanja u funkciju dobijali su opstinske stanove po 100 kvadrata da bi kasnije iste prodavali i uzimali nove i tako nekoliko krugova pravili, a zbog čega se upravo vodi krivična istraga i biće prilike da osvježimo pamćenje na vaše kriminalne radove”, istakao je Jovanović i dodao:

"Za razliku od vas, ja radim u opštem interesu i treća sam generacija u porodici pravnika i u državnoj upravi. Jeftini pokušaj da me diskreditujete najbolje razobličava činjenica da sam uprkos javnoj funkciji koju obavljam u opštini podstanar u Budvi dok se vi baškarite u vilama i luksuznim stanovima koje ste oteli od građana i iz đakuzija i sauna pišete saopštenja sa lažnim optužbama.

Što se tiče vaše poruke koju ste poslali u saopštenju da znate da živim sa porodicom u Budvi već dvije godine, moram reći da sam se slatko nasmijao na pokušaj ovog polumafijaškog zastrašivanja jer mi je nejasna lucidnost onih koji su pomislili da će me zastražiti ovakva poruka kad ste već imali prilike da se uvjerite da me ni za jotu nije pomjerila poruka iz vaših redova prošle godine da mi je rupa već iskopana i da neću dobro završiti.

Vaše prijetnje su baš kao i vaša djela jadna, nečasna i nemoćna. Ubuduće bih vas zamolio da skupite bar trunčicu hrabrosti i da se ne krijete iza partijskog nepotpisanog saopštenja već da autor skupi trunčicu hrabrosti i isto potpiše.Ovako i vi znate da iznosite neistine iza kojih ne smijete da stanete imenom i prezimenom.

Kako vršimo vlast najbolje pokazuje to što smo za 4 godine uspjeli da vratimo 35 miliona duga koji je nastao zbog kriminalnog djelovanja DPS, uredno servisiramo sve obaveze, zarade se uvijek redovno primaju, dok u budžetu svake godine ostvarujemo suficit i imamo snažan insvesticioni bum. I da vam na kraju pojasnim kako je to moguće. Veoma jednostavno a za vas nezamislivo. Ne krade se- radimo pošteno”, zaključio je Jovanović.

Bonus video: