SDP: Vuksanović Stanković nije podržala amandmane kojima se smanjuje broj godina za obavezno penzionisanje

"O kakvoj političkoj manipulaciji je riječ, govori i činjenica da je Predlagač prihvatio amandman na odboru, samim tim o amandmanu se Odbor ne izjašnjava, već postaje samim tim sastavni dio predloga zakona", kazali su iz SDP

10570 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković nije na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržala amandmane Demokratskog fronta kojima se smanjuje broj godina za obavezno penzionisanje sa 67 na 66, kazali su iz SDP.

Ističu da je ona u diskusiji na Odboru ukazala na pravnu nemogućnost usaglašavanja Zakona o radu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju.

"O kakvoj političkoj manipulaciji je riječ, govori i činjenica da je Predlagač prihvatio amandman na odboru, samim tim o amandmanu se Odbor ne izjašnjava, već postaje samim tim sastavni dio predloga zakona. Osnovni razlog izmjena Zakona o radu je bilo povećanje minimalne zarade sa 222 na 250, zbog čega je SDP i podržala zakon, budući da je to bio naše programske politike u proteklih nekoliko godina", navodi se u saopštenju.

SDP je pozvala predlagače, socijalne partnere i Vladu da hitno započnu dijalog i nađu rješenje kako posljedice ne bi trpjeli građani, jer bi to, kako tvrde, bio jedini odgovoran odnos Vlade i predlagača.

Bonus video: