DPS Nikšić: Ostavka Kovačevića jedina adekvatna reakcija onih koji su ga postavili

Tvrde da iza čina uriniranja po Čupićevom spomeniku direktno ili indirektno stoje konstituenti crnogorske i nikšićke vlasti, te da je to svima postalo kristalno jasno nakon obraćanja Kovačevića

7690 pregleda 876 reakcija 38 komentar(a)
DPS Nikšić, Foto: DPS
DPS Nikšić, Foto: DPS

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) tražio je ostavku predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog odgovornosti koju snosi jer je u svojim postupcima pustio duha iz boce revanšizma i četništva, te zbog sramnog načina na koji je reagovao povodom skrnavljenja spomenika Ljuba Čupića.

U DPS-u smatraju da bi to bila jedina adekvatna reakcija onih koji su ga postavili na ovo mjesto.

Tvrde da iza čina uriniranja po Čupićevom spomeniku direktno ili indirektno stoje konstituenti crnogorske i nikšićke vlasti, te da je to svima postalo kristalno jasno nakon obraćanja Kovačevića.

"Aktuelni predsjednik ovaj sramni čin svog aktiviste ni u jednom momentu ne osudi, već ga pravda urgentnom fiziološkom potrebom, koja je malo problematična jer je izvršena u centru grada. I dok se sva Crna Gora i region zgražavaju ovim činom, Kovačević ima opravdanje za svog reprezentativnog aktivistu. Ali, šta očekivati od onih koji su se sa Ljubom i njegovim antifašizmom obračunavali i za života i nakon smrti. Reče Kovačević da je nama važan bronzani kip. Da, važan nam je, jer to za nas nije bronzani kip, to je simbol slobode, slobodne misli, antifašističkih, antičetničkih ideja, to je sjećanje na one koji su se borili protiv njegovih ideoloških očeva i tvoraca", kazali su iz DPS-a.

Dodaju da je sve ovo "neka nova Crna Gora" i "neki oslobođeni Nikšić", kakav su donijeli Kovačević, njegovi lideri i sljedbenici "poput ovog nesrećnog Ilića", koji je samo produkt novouspostavljenog sistema vrijednosti.

"I Nikšićani, ovo je lice i naličje nove vlasti u našem gradu, gdje fašizam i četništvo uriniraju po Ljubovom spomeniku. Nek je na čast i Uri i Demokratama, jer se sve dešava uz njihovu saglasnost, pa i zakazana projekcija filma šoviniste i negatora genocida u Srebrenici Borisa Malagurskog za 19. jun u Nikšićkom pozorištu. Nek vam je na čast i obraz, a Nikšiću na žalost", zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: