DPS: Nema potrebe da Krivokapić brani državni poredak od Đukanovića

Iz Demokratske partije socijalista ocijenili da je premijer pokušao da relativizuje jučerašnji događaj u Nikšiću

13819 pregleda 37 reakcija 38 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da je premijer Zdravko Krivokapić današnjom izjavom pokušao da relativizuje jučerašnje skrnavljenje spomenika narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića u Nikšiću.

"I to ne zato što je uopšte planirao da se oglašava, već da bi težište priče prebacio na izjavu predsjednika Đukanovića i dominantno se bavio njom. I to onaj isti Zdravko Krivokapić koji je nakon pobjede na parlamentarnim izborima poručio da je Crna Gora oslobođena nakon 75 godina, koji je slavio dolazak Nikole Kavaje, kojem u Vladi još uvijek sjedi ministar Leposavić i koji sve nade polaže u ministarku koja sama sebe naziva 'žena – četnik', pokušava da nas ubijedi da je naprasno postao čuvar antifašizma, Crne Gore i njenog Ustava", navodi se u saopštenju DPS-a.

Rekli su da se radi o "zapanjujućem preokretu", ali da je istina, ipak, negdje drugo.

"Premijer se oglasio 20 sati nakon fašističkog divljanja u Nikšiću, koje njegovi koalicioni partneri pravdaju time da je čovjek, eto, imao neke fiziološke potrebe, ali je strašno što je to uradio baš u centru grada. Biće da je, kao i u slučaju ministra Leposavića, prevladao strah od gubitka podrške sa određenih adresa, pa je premijer izvagao da je najbolje da odgovornost prebaci na predsjednika države."

Iz DPS-a su poručili da nema potrebe da neko ko je "za pola godine pogazio Ustav nebrojeno puta" brani državni poredak od Đukanovića.

"Oni koji su jednom pokušali na silu da ruše državu i Ustav, i kojima se sudilo za to, doveli su Krivokapića do mjesta gdje se sad nalazi. Zato i ne čudi da su, danas povodom čina skrnavljena spomenika heroju, i Krivokapić i oni na istim pozicijama – optužuju DPS. Ipak, očigledno je da je sramni događaj u Nikšiću rezultat njihovog zajedničkog pregnuća od početka litija do danas, makar na nivou inspiracije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: